Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil že tento film má na svedomí Uwe Boll. Kupodivu to nebolo tak zlé, ako by človek čakal, skôr naopak. Vojnovú atmosféru sa mu podarilo navodiť vcelku slušne. Celý film by sa dal definovať jedným slovom - depresívny. Predsa len, väčšina scén sa odohráva v temnom tuneli s baterkou, pištoľou a Vietcongom u zadku, čo väčšinou končí nepríjemnou smrťou. Morbídne vraždy nie sú výnimkou a krv tu tečie rôznymi smermi. Za pochvalu stoja aj výbuchy a prestrelky, horšie to je s kamerou, ktorá je miestami dosť zbrklá a roztrasená. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

3 * za film, kterej co do scén na povrchu je při nejlepším průměr (navíc výhrady ohledně taktiky - takovej tábor by se prakticky nedal ubránit), ale 4. * za tunely, skvělou až horovou atmosféru a hudbu a za pohled z obou stran. To jsem dosud viděl snad jen v Železnym trojúhelníku. Silně naturalistickej film, ale uvěřitelně a přirozeně. Můj první zářez legendárního režiséra. Objektivně to není veledílo, ale své body si zaslouží. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

No vida, že to jde, když se chce. Po neuvěřitelné sračce BloodRayne II velké překvapení. Ten film je o několik tříd lepší. Režisérsky se Boll celkem vytáhl. Scény v tunelech jsou klaustrofobické, nějakých emocí se taky dočkáme a nevypadá to tak levně. Slabší 4* (7/10), protože stále tam jsou určité chyby. Ale nejlepší Boll. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý takzvaně krysy tunel, na válečný film působivé a doporučil bych ale já sám bych určitě do takového tunelu nevlezl. Nato že to točil Uwe Boll tak tenhle film se mu povedl fakt super v tunelech vojákům drásali nervy jeden po druhem padaly ale přesto to nevzdávaly a konec taky hodně nervy drásající a povedeny. Na tenhle režisérský kousek dost povedené od Uwa. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

" Vojdi do do tunela a niet cesty späť ". Je neskutočné aký húževnatí a nezlomní sú vietnamský rákosníci, čo dokážu aby si zachránili vlastnú kožu. Vyhrabať niekoľko metrové tunely a vedieť sa v nich orientovať doslova ako hlodavce. Vrátim sa k filmu, vojnový žáner nie je práve môjmu srdcu najbližší, ale nájdu sa výnimky (Zachráňte vojaka Ryana, Smrť čaká všade) a tento sa zaradil k ním. Už prvé snímky naznačili, že pôjde o detailné spracovanie, čo veľmi obľubujem. Väčšina deja sa odohráva v tmavej úzkej komore tunela, pri malom množstve svetla (pripomenulo mi to prevedenie REC), ktoré pôsobilo magneticky na môj zaujatý, kovový pohľad. Najpôsobivejšia bola scéna, keď americký vojak musel s malým nožom rozštvrtiť mŕtve telo Vietnamca, aby mohol ďalej pokračovať v ceste von z prekliateho tunela. Našli sa aj slabšie momenty, ale napriek tomu a napriek nepopulárnosti režiséra, ktorý sa tento krát blysol s dobrými thrillerovými prvkami, na ktoré tak skoro nezabudnem dávam 80 %. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)
  • Ve filmu je Vic Hollowborn (Michael Paré) označován jako poručík, ale v titulcích je uveden jako seržant. (Johnny.ARN)
  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama