Reklama

Reklama

Danger Close: The Battle of Long Tan

  • Austrálie Long Tan (pracovní název) (více)
Trailer 3

Jižní Vietnam, pozdní odpoledne 18. srpna 1966 - tři a půl hodiny v lijáku, uprostřed bláta a roztříštěných stromů plantáže zvané Long Tan, se snaží major Harry Smith a jeho rozptýlená rota 108 mladých a většinou nezkušených australských a novozélandských vojáků bojovat o svůj život. V cestě jim stojí drtivá nepřátelská přesila jednotek Viet Congu a severního Vietnamu, která čítá přes 2000 mužů. Po vyčerpání munice, nárůstu obětí a obklíčení nepřítelem si každý člověk začne hledat svoji vlastní odpověď na to, jak triumfovat nad nejistou budoucností se ctí, slušností a odvahou. (Michnak)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (58)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jiných ne až tak známých zfilmovaných válečných střetů doporučuji si něco nastudovat i tady. Usnadní to orientaci, ačkoliv je fakt, že tady se to tvůrcům podařilo podat poměrně přehledně. Celkově se film soustředí především na samotný boj mezi ANZAC a Vietkongem, takže trochu rezignuje na postavy, ale i to krátké seznámení stačí k tomu, aby si k nim divák pocítil sympatie, což je i zásluha herců. Samotný Fimmel si ponechal něco z Ragnara, což je v tomto případě na místě, takže palec nahoru i za to. Samotná bitva zabírá většinu stopáže, což má za následek skutečnost, že místy působí staticky. Na druhou stranu z pohledu Australanů a Zélanďanů se jednalo spíš o poziční boj a snaha o autenticitu se cení. Navíc se mi strašně líbil prostor, jaký dostalo dělostřelectvo i komunikace mezi ním a bojujícími jednotkami. Od Australanů se jedná o slušnou práci, která dává vzpomenout na "vietnamské" klasiky. 80% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To zase něco bylo, začátek hrozný, bombardování a všichni se prochází a hrají karty jako že je ohňostroj. Herecky budiž, příběh by byl zajímavý kdyby se do něho vložilo srdce, tohle bylo hodně špatně natočené, soundtrack zlý, další válečný pokus který vybouchnul příliš brzy, konec prostě pokaždé nezachrání celý film. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po delší době zajímavá, akcí nabitá a atmosfericky povedená válečná smršť, která už od začátku vytasí na válečný film dost slušný a poutavý příběh a do konce diváka nepustí. Vojáci ve Vietnamu jsou 70% filmu pod palbou a akce filmu vůbec nechybí, ale co mě na filmu zaujalo daleko více byl příběh a hlavní parta asi 30ti lidí, ke kterým si divák běhěm filmu vytvoří pouto, a to se často nestává. S tímhle obsazením a dialogy bych si to dokázal představit i na delší seriál, na konci filmu režisér ždímá emoce a mě se chtělo skoro brečet:D Být krvavější akce, většího gore a nějakých close knife combatů, dal bych tomu plných 5, ale tyhle věci mi u válečného filmu místy chyběly na doplnění excelentního celku. Nečekaně dobrá záležitost ,kterou by si měl každý alespoň trochu zapálený fanoušek žánru pustit. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 4*. Dal bych slabších 5, ale takto mi to přijde lepší. Danger Close konečně přináší perfektní zmapování jedné z větších bitev ve Vietnamu. Po akční stránce nemám moc co vytknout, i když by mi asi nevadili trochu brutálnější scény. Příběhově hezky rozebrané. Ačkoliv jsou herci pro mě téměř neznámí, tak všichni zahráli dobře a k postavám si rychlé vytvoříte užší vztah a prožíváte film s nimi. Dlouho jsem neviděl takhle dobrou válečnou řežbu, takže za tento přírůstek jsem určitě rád. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Xtá variance na válku ve Vietnamu, tentokrát z pohledu australské armády, se zapojením australských tvůrců a herců. Vizuál OK, ale o žádném průkopnickém stylu natáčení nemůže být řeč. Krásně zde vynikne preciznost a režijní virtuozita Mendese (1917), oproti rutinní střihové skladbě a limitovaným rozpočtem Danger Close. Fandové válečných filmů se na to podívají a to je tak všechno. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • I přes značné ztráty prohlásil Viet Cong bitvu o Long Tan za vyhranou, jelikož to bylo součástí jejich povstalecké propagandy. Některé jejich zdroje dokonce hovořili o 500 mrtvých Australanech, zničeném americkém letadle a 3 zničených australských obrněných vozidel. (Michnak)
  • Tento film je založen na skutečném příběhu. (Rominator)
  • Natáčelo se od 14. května do 6. července 2018 ve spolkovém státu Queensland v Austrálii. (BMW12)

Reklama

Reklama