Reklama

Reklama

Slavná alba: Motörhead - Ace Of Spades

  • Velká Británie Classic Albums: Motorhead - Ace of Spades
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2005, 49 min

VOD (1)

Rockové dílo, které se stalo inspirací pro mnohé muzikanty... Ve světě rockové hudby má skupina Motörhead své výsadní místo. Stejně tak v historii kapely má své nezastupitelné místo deska "Ace of Spades" z roku 1980. Vznik a nahrávání písní pro toto album odhalí autentické rozhovory s tehdejšími členy kapely. Ian Lemmy Kilmister, Phil „Philthy Animal“ Taylor a „Fast“ Eddie Clarke hovoří o životě v divokém a zhýralém světě Motörhead. Kapela navíc znovu zahraje některé ze svých legendárních skladeb. Lesk pořadu jistě dodají i archivní záběry a rozhovory s největšími rockovými osobnostmi, včetně Larse Ulricha a Slashe. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Hodnotím níž než díl o albu Number of the Beast od Iron Maiden, přestože je pro mě Ace of Spades daleko lepší deska a Motörhead mnohem lepší kapela. Motörhead jsou totiž lepší než Ironi absolutně ve všem. Samozřejmě s výjimkou obalů desek. (Dílo Dereka Riggse prostě jen tak něčím netrumfneš. I když ani ty obaly nemají Lemmy a spol vůbec marné - spíš právě naopak.) Jde o to, že z těch dvou dokumentů se laik dozví o samotném albu mnohem více v případě Železné panny než v případě Motorových hlav. Že Fast Eddie používal místo kvákadla křečka, producent Vic Maile vypadal jako želva a Philthymu Animal Taylorovi roste druhá hlava, to nejsou zrovna informace z rodu nejserióznějších. Ovšem zábava je to náramná. A vidět ikonické trio Lemmy, Philthy a Eddie - tedy nejslavnější sestavu kapely - po více než dvaceti letech zase pohromadě (zvlášť když to všichni tři už před časem nadobro zabalili), bylo jednoduše k nezaplacení. No a tuhle znáte? You know I'm born to lose / and gambling's for fools / But that's the way I like it baby, I don't wanna live forever!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechám si na ptáka vytetovat ptáka, aby vypadal větší." Tak to je jedna z mnoha zásadních informací, který jsem se dozvěděl o vzniku alba Ace Of Spades. Tohle prostě bylo spíš o Motörhead, kteří dokázali vytvořit neuvěřitelně hutnej zvuk, pak vypili všechno, co teklo, sjeli se vším, co se někde válelo a osouložili cokoli, co neuteklo. A přesto všichni dokázali přežít šedesátku. Velká gratulace. Jinak o Lemmyho hře na basu toho bylo natočeno hodně, takže jsem si spíš užíval Clarkovu vymazlenou kytaru a neuvěřitelnou energii, kterou dokázal Taylor vymlátit z bubnů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ace Of Spades" je v poradí štvrtý oficiálny, štúdiový album britskej hudobnej skupiny Motorhead. Vyšiel ôsmeho novembra roku 1980 pod značkou vydavateľstva Bronze Records. Pôvodná verzia obsahuje dvanásť skladieb. Kapela ho nahrala v trojčlennej zostave: Lemmy Kilmister - spev, basová gitara, Eddie Fast Clarke - gitara a Phil Philthy Animal Taylor - bicie nástroje. Je to zrejme ich najvýraznejší a najpopulárnejší album, ktorý oslovil milióny rockových a metalových fanatikov. Album, ktorý sa nezmazateľne zapísal do dejín nekompromisne tvrdej a rýchlej muziky. Z toho dôvodu bol zaradený aj do anglického dokumentárneho televízneho seriálu "Slávne albumy" (Classic Albums), ktorý bol vyprodukovaný v roku 2005. Epizóda "Slávne albumy: Motorhead - Ace Of Spades" patrí v rámci tohto projektu medzi tie najzábavnejšie, najrockovejšie a najuletenejšie. **** ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde spíše o atmosféru ve skupině, než abych se něco dozvěděl. Na jejich koncertu v Praze jsem byl, také na pár festivalech, kde hráli. výstižně to řekl člen kapely, že udeří maximální silou. Jsou i kvalitní a rozhodně neplatí, že kapela má zvláštní dar, přestože je hlučná, tak uspává. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chvíľu ma srali, pretože samé srandy na úkor relevantných informácií... ale už po chvíli som si dal facku a ďalej sa bavil spolu s nimi. Neviem, či sa na túto platňu tejto kapely dalo adekvátnejšie... MOTÖRHEAD, dickheads! :D ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější hudební dokument nejen v rámci tohoto seriálu. Tentokrát žádné rozbory neortodoxních studiových vychytávek a muzikantské geniality, ale vyprávění tří protřelých týpků, kteří ze sebe sypou jednu historku za druhou, jako kdybyste s nimi seděli v hospodě. Ve studiu se realizovaly všelijaké nápady, ale v tomto případě asi obvykle jako ztřeštěný hec. Prostě to tam nasypali jako Motorhead a hotovo. Rozhodně stojí za zhlédnutí, ani ne tak kvůli albu Ace Of Spades, ale kvůli Motorhead jako celku. ()

Reklama

Reklama