Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto dokumentu sledujeme jednoho z nejprovokativnějších kritiků druhé poloviny dvacátého století. Charles Bukowski je velkou osobností a vy jej buďto milujete, nebo nenávidíte. Tento snímek, určený především pro věrné fanoušky odhaluje některé podstatné střípky z Bukowského tvorby, postojů a života. (Devadesát Dva)

Recenze (40)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z akademických sračiek do neprikrášlenej reality. __ Prežil si toho naozaj veľa. Od hrubého týrania otcom, cez pokročilú formu akné, až po finančnú krízu a nie príliš vydarené žitie na okraji vtedajšej spoločnosti. Bukowski je naozaj zvláštna persona, ktorá si zo svojej minulosti dokázala zobrať ponaučenie, psychicky sa obrniť voči okolitým názorom spoločnosti.. a ako sám povedal: „Svět patří těm, co se neposerou. __ Naozaj solídne spracovaný dokument, ktorý aj cez svoju skoro 2-hodinovú dĺžku diváka nenudí. P.S. Pokiaľ si myslíte, že o "Hankovi" viete už naozaj všetko, tak vám hovorím - neviete! Veľkú časť stopáže totiž tvoria autentické zábery z jeho života + rozhovory obsahujúce nemalú radu poriadne tvrdých otázok na telo. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Pokud jste opravdový bukofil, v dokumentu není bohužel příliš mnoho nového, co by jste se o o něm dozvěděli. Vše již bylo řečeno v jeho knihách nebo jeho biografiích. Aswell, o Bukowském se krásně čte ale trochu hůř se na něj kouká .) Část kde mluví o Rourkovi je přitažená za vlasy, v jedné jeho knížce se můžeme dočíst, "v jednom interview jsem se poněkud nešťastně rozpovídal o člověku, kterého mám jinak rád a vážím si ho. Od té doby jsme se stali nepřáteli." Ten člověk byl právě Rourke, který v knize Hollywood vystupoval snad jako jediná normální postava vůbec. Jo a nevěřím Bonovým kecům, že by na něj Bukowski tancoval. Silně pochybuji, že to z jeviště vůbec mohl vidět. Penna a Waitse naopak chválím, protože Penn byl opravdu jeho přítel a Waits je víceméně Bukowského klon .) ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Bukowski. Aneb dokument ve kterém řada známých lidí, o kterých se většinou mluví s velkým obdivem, s ještě větším obdivem vypráví o svém seznámení s jedním z největších a rozhodně nejopilejších amerických spisovatelů. Tom Waits super, historka o kalbě Bona a Seana Penna a následném telefonátu Hankovi ještě lepší. Jasně, je to poměrně neutříděné, volně plynoucí a opakující se, ale pořád je to zatraceně charismatické. Veškerá glorifikace i špína je na místě. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Objev Bukowského textů na střední škole byl pro mě zřejmě nejdůležitější literární událostí vůbec a zcela zásadním milníkem. Má čtenářská zkušenost se dělí na éru PŘED a PO objevu autorova románu "Šunkový nářez". Časem to mladické okouzlení pochopitelně trochu vyprchá, až se propracujete k lepším autorům a přestanete si idealizovat proflákaný styl života. Ani poté ale nelze autorovi upřít specifické kvality jeho kultovních textů, především pak vysokou míru autenticity, výborné dialogy, vtip a svěží lehkost. A brilantní popisy sexu, pochopitelně. Tento dokument by měl asi vidět každý fanda autorových textů, protože mu může pomoci lépe pochopit jeho zajímavou osobnost a životní úděl, a dotvořit dojem, který si odnesl kdysi z jeho knih. Dokument se na velkém záběru věnuje chronologicky mistrovu životu a postupně představuje všechny zásadní milníky jeho života. Činí tak prostřednictvím řady dobových záběrů, fotografií, archivních nahrávek a defilé desítek pamětníků, kteří mistra zažili - mj. jeho vydavatel, manželka, dcera, přátelé, a další hromada většinou již starých lidí, kteří často neskrývají svůj obdiv k této ikonické postavě americké literatury 20. století. Bezprostředně po zhlédnutí mám chuť vytáhnout z knihovny některou z jeho knih a hned se do ní začíst. Což je zřejmě to nejlepší, co může tento dokument v divákovi evokovat. Bukowski mi říkal, ze pokud vaši rodiče začnou mít rádi svoji práci, tak to začíná být špatný, a pokud se objeví policie, tak se musí dít něco dobrého. To, co potřebujete, je život. Vaše práce musí být živá. A vy prostě musíte chlastat, psát a šukat. To byla jeho rada. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Buk to byl aspon' řízek a jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů.Vtipný,chytrý,kurevsky talentovaný,upřímný a ožralý.''Člověk,který dostal poezii z akademických spárů'' a to si zaslouží dík.Jakože na poezii fakt nejsem,ale tu jeho bych mohl poslouchat pořád a stejně tak jeho historky.Chtělo by to víc takových Bukowských (Welshů a Barrisů),kteří múžou psát třeba o lejnu a furt to bude větší zábava a umění,než co píše kdejaký rádoby umělec o vznešených lejnech.Tady si taky kdejaký idiot myslí,že když do každé věty nasere min. 2 cizí slova,tak ho(ji) to dělá chytrým......Ne!V tom jeho psaní není žádná nucenost nebo póza.Ten psal,tak jako ostatní dýchají a ten ryzí talent nejde než obdivovat.Z knih bych doporučil Šunkový nářez,protože mi příjde čtenářsky nejpřístupnější.''Hey baby,when i wright,im hero of my shit'';).Vtipný a příjemný dokument o vtipném a příjemném člověku (pokud nepřebere;).Já ani nevěděl,že toho s ním bylo tolik natočeno. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama