Reklama

Reklama

Ztracený ostrov

  • USA After Dusk They Come (více)

Skupina přátel přežije ztroskotání lodi a doplave na neprozkoumaný ostrov. Brzy jsou unášeni jeden po druhém členy starobylého kanibalského kmene, na který evoluce již dávno zapomněla. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

El_Rabbit 

všechny recenze uživatele

Je to docela uchazejici beckova zabava,ktera neurazi. Slusny prvni dve tretiny filmu, dokud nezbyla jen posledni hlavni hrdinka, bych zhodnotil lip, ale potom to dost upadlo... Proc sakra vsichni byli zabiti v par minutach, hodne rychle a bez milosti a s posledni prezivsi si nestvury pul hodiny jen tak hazeli a hrali a nerozervali ji okamzite tak jako ty ostatni? ()

Magoor odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu šílená slátanina, která má v ději víc děr než cedník! Jsem tolerantní divák a nemám problém přehlédnout nějaké chyby, pokud má film celkově zajímavou myšlenku a nápady. Ale tohle?! Nejlepší na tom byl asi ten několika minutový prolog z minulosti, ten to však nebyl schopný zachránit. Toho co psal scénář, bych nechal bez milosti popravit za prznění filmového odvětví!!! ()

Reklama

TSZ odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád horrory a mám dokonce rád i takováto béčka, kde neznámí (a ne moc dobří) herci bojují s různě (ne)viditelnými monstry, snaží se před nimi utíkat či jim srdnatě vzdorují.Ztracený ostrov však nespadá ani do kategorie snesitelných béček (u kterých člověk přimhouří oko nad nedostatkem peněz, pokud vidí snahu a talent) a dokonce ani do béček velice špatných. Ztracený ostrov totiž má svou vlastní kategorii, ve které si spokojeně rochní společně se snímky jako Anakonda 4, Grizzly park nebo Žralok útočí 2 apod.Některé z těchto snímků jsou však alespoň zábavné svou blbostí, tento film však není ani to. Nyní jsme tedy na naprostém dně filmového průmyslu a já myslím, že i takový film má svou cenu - víme (nebo doufáme?), že nemůže být hůř. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Začínáme poměrně neoriginálně bandičkou mlaďochů na výletní jachtě, která se potopí a hrdinové se ocitnou na zdánlivě opuštěném ostrově. Celá úvodní expozice, až do zmizení první oběti je neuvěřitelně dlouhá a extrémně nezajímavá. Poté se konečně objevují kříženci mezi neandrtálcem, domorodcem a skřetem z Pána prstenů, aby během chviličky zredukovali počet přeživších na pouhou pětinu, která je zbytek filmu naháněná lesem. Takové rozvrhnutí děje je samozřejmě poměrně problematické, i když (díkybohu) je tou přeživší pusinka Jewel Staite. Dalším, z mého pohledu výrazným nedostatkem je celková debilita scénáře, což mi většinou u podobných béček až tak nevadí. Nebyl jsem například schopen 100% pochopit, zda jsou monstra slepá a řídí se pouze podle zvuku a čichu, nebo zda hrdinka objevila nějaký rosol neviditelnosti, kterým se napatlala. Vše napovídalo slepotě, což je samozřejmě v džungly dost výrazná evoluční nevýhoda. No nic. Už teď jsem na Forgotten Ones vyplýtval víc písmenek, než si zaslouží (a to jsem ani nezmínil podobnost s Descentem). Spíš se tomuhle kousku vyhněte. O nic nepříjdete. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se ocitneme jedné bouřlivé noci na neznámém ostrově. Píše se rok 1922 a expedice je napadena krvelačnými monstry. Pak se přesuneme do současnosti. V přístavu spolu flirtuje mladá dvojice. Následně se k nim připojí jejich přátelé. Všichni společně vyrazí na menší výlet ve vypůjčené plachetnici. Plavba ale neproběhla bez problémů. Loď na něco narazila a šla ke dnu. Posádka skončila na neprozkoumaném ostrově. Nemají ani tušení, že zde žije neznámá krvelačná rasa, která jim nachystá peklo na zemi. Film se nechal inspirovat několika podobnými filmy. Určitě vám nemusím připomínat, že jeden z nich je mnohem slavnější a lepší Predátor s Arnoldem. Ztracený ostrov si z něho vypůjčil pár scén. Ovšem, Predátor měl daleko lepší a propracovanější atmosféru. První půlka filmu byla docela nuda. Neustále se řešily vztahy a nic zvláštního se nedělo. Potom přišly na řadu klasické horové naznaky, které měly diváka nabudit a nachystat ho na následující masakr. Najít neznámý ostrov kousek od kontinentálního pobřeží je nesmysl. Jak mohli mít neporušenou vysílačku včetně akumulátoru, která bez problému přežila potopení lodi a fungovala. Na pocuchání nervů toho bylo zatraceně málo. Úplná ztráta času to taky nebyla. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat The Tribe. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno