Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tu už som sa vážne strácal v deji a potvrdilo sa mi, že je dobre, že som prvým trom dielom dal 3* (aj keď ma až tak veľmi nebavili), lebo štvorka (a dnešná päťka) sú naozaj o triedu horšie. Objavuje sa síce Jigsaw v početných flashbackoch, ale už to nie je ono. „Súčasný“ dej je napriek nechutnosti pascí o ničom, postavy hysterické a nesympatické, dialógy majú ku klenotom strieborného plátna sakra ďaleko a miestami sa tu tak ziapalo, až som toho fakt mal po krk a boleli ma z toho uši. Za najväčší problém Saw 5 považujem hrozne nezaujímavé dve mužské postavy, ktoré sa na seba podobajú, takže som miestami nevedel, na koho sa práve pozerám (!). Páči sa mi nekompromisnosť série (čo sa týka likvidácie dôležitých kladných postáv) + prekvapivé konce (teraz neriešim, či mali dávali logiku), ale päťka ma nebavila. Ale rád som videl Drakea z Votrelcov. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po pátý a zase o stupeň hůř a vlastně zase to samý. Je sice sympatický, že to tentokrát víc chtěli dávat do tý detektivní roviny, jenže to by nesměla bejt tak stupidní. Vždyť jenom fakt, že Jigsaw furt zanechává obětem ty svoje malý kazetky ( to musel bejt v elektru velkej účet), i když je docela dlouho po smrti a oběti tam dojdou vlastně náhodou. Navíc o to víc je vidět, že ty všechny pastičky už jsou hodně neoriginální a vlastně zbytečné a na efekt. A tam kde v minulých dílech aspoň trochu zaujala pointa, tak tady to ještě více pohřbí, protože mi ten konec došel asi po půl hodině, ale řikal jsem si, že tak blbý to snad nebude. Bohužel bylo a bude ještě hůř, páč šestka je tu coby dup. Přijde s ní už čistej odpad? ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to přece jen o level víc než předchozí tři pokračování, třebaže všechno, co byste mohli vyčíst jim je i tu a pasti nebyly tak nechutné a i závěrečná vysvětlovačka byla poslabší. A Costas Mandylor (konečně se dozvídáme motivaci jeho postavy) je s tím svým zavilým výrazem na facku, ale potěšila sexy Julie Benz. Nicméně víc než na to nezajímavé pátrání bych se soustředil na tu zkoušenou partičku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film jasně navazuje na čtvrtý díl. Následovníkem Jigsawa je Hoffman, který rozehrává další smrtelnou hru, kde bude bojovat celkem 5 lidí o svůj život. Herec Hoffmana Costas Mandylor mě dost zaujal, má své charisma, svojí chladnokrevost. Film má pomalejší pozvolné tempo, než v předchozích dílech. Asi změna režiséra. To ale nevadí, kravavých pastí je tu dost, nejvíc se mi líbil začátek, kdy kyvadlo rozřízlo napůl oběť. Ve filmu se mi nejvíce líbí dost flashbacků, které ukazují jak Hoffman po celou dobu spolupracoval s Jigsawm na všech pastí od začátku série. Tohle je jeden z nejzajímavějších dílů, které mají dost prvků mysteriozy. Konec naprosto dokonalej. Hudba skvělá jako vždy. 95% = ***** ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když jsou mi veškeré postavy ve filmu totálně u zadku, interakce mezi nimi je místy příšerná, opakované tajtrlíkování s klíči už spíše připomíná dementní variaci Pevnosti Boyard, jediná past již nemá čím překvapit a celé to směšné, vyčpělé a nesmyslné divadýlko vypadá ještě laciněji než předchozí díly, nemá stále více zrezivělejší a tupější Pila daleko k odpadu. Ten nedávám proto, že potenciál k pádu na úplné dno odpudivého komerčního humusu tu pořád je. Ale ten už nejspíše beze mě... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama