Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ano, mělo to několik skvělých scén a celkem ucházející pointu o pravděpodobném průchodu očistcem před zemí zaslíbenou, ale jinak jsem z díla nebyl nijak zvláště odvařený a tak se stále rozhoduji jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Když si to shrnu tak můžu snímek lehce přirovnat k jednomu, či oboum z filmů Kostka a nebo Saw. V takovém případě by však dílo prohrálo na plné čáře. Budiž tedy ku prospěchu, že prvky stísněného prostoru fungují naprosto skvěle a já tak nejednou prožil nepříjemný pocit jako bych se tam zasekl já sám. Dále mne pak velice zaujal nápad zmrzačeného zombie muže, který dívku neustále pronásleduje a k tomu pasti a nástrahy byly celkem zajímavé. Škoda jen, že se tolik opakovaly. V závěru se ještě tvůrci pokoušeli zahrát na pocity, ale na mne ta holčička působila docela dost creepy a proto jsem byl docela zklamaný, že neprovedla nějakou záludnost, kterou jsem od ní tolik očekával. 58% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(komentář obsahuje mírné spoilery) Pozoruhodná, napínavá a intenzivní žánrovka, ale do té čtvrté hvězdy se musím trochu nutit. Dějově je to totiž na mě až moc velká zhůvěřilost. Je tam spousta věcí, které jsou působivé a hezky se na ně kouká, ale vlastě nedávají moc smysl. Což lze vlastně říct o celém tom filmu. Dost nápadně imho míří k takové té omšelé a okoukané pointě, že se děj odehrává v mysli hlavní postavy, která je zraněná a "bojuje o život", Méandre ale nakonec vyhýbavě uskočí jinam a končí tak trochu ve stylu "diváku, vyber si". V tomhle ohledu z filmu tedy mám rozpačité pocity, ale žánrového potěšení je tu dost, takže čtvrtou hvězdu si nakonec v konkurenci jiných letošních - nemastných, neslaných - žánrovek asi obhájím. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzi při chuťi servírují stylový, zlý, intenzivní, nepříjemný a klaustrofobický Survival evokující Kostku a je z toho rázem adept na Horor roku!Mně ten film rozemlel na kaši a normálně brečím nadšením, že jsem se konečně po tom dlouhém utrápeném a nudném hororovém suchu dočkal řízné podívané, která splňuje fakt ty nejpřísnější kritéria.Už od 5té minuty je hlavní hrdinka vržená do Tunelového Labyrintu pastí a smrti a je to opravdu jízda jako prase. Napětím jsem nedýchal celých 90 minut, klaustrofobická atmosféra funguje velmi spolehlivě, hlavní hrdinka je nádherná, statečná a inteligentní francouzská blondýna, které jsem držel všechny prsty i na nohou, je tu snad více pastí než ve 3 dílech Saw Dohromady a ano došlo i na trochu Gore! Pasti jsou vynalézavé, dobře promyšlené v opravdu stísněném prostředí ( vizuál a barvičky STROP- modrá, červená, zelená) nezáviděni hodná situace a aby toho nebylo málo, tak jí tam nahání ještě zohavený Zombie, který je fakt nechutný a nepříjemný, do toho hraje výborně gradující Hudba, která celou tuhle jízdu podtrhuje a já musím platit zlatem, protože pokud né tady, tak už nevím kde a kdy.Někoho možná naštve, že pointa nemá větší hloubku, ale čert to vem, takovou stylovou a krásně natočenou jízdu jsem nečekal ani v nejmenším.• Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor>Ne, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5 8.5/10. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky lepšie ako Kocka 2, možno tak na úrovni Kocky 0. Technicky slušne spracované, herecky keďže šlo o one woman show, tak ako sa dalo, ale obsahovo neviem neviem. Mali sme to brať ako SPOILER "technoidný očistec"? SPOILER END ak áno, tak potom chýbalo viac odpovedí, ako len tá záverečná. Ale inak svieža skoro-re-inkarnácia Cube. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama