Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho vysvetlenia a snahy tomu všetkému dať nejakú pointu, tak by "Méandre" bol jeden z najlepších thrillerov a hororov za dlhú dobu. Ako musím uznať, že počas tohto roku som videl skutočne málo kvalitného strašenia alebo silnej atmosféry, no tento film ma v určitých momentoch skutočne držal v poriadnej dávke napätia. Myslím si, že na vytvorenie kvalitného napätia a atmosféry nepotrebujete toho veľmi veľa. Niekedy proste stačí len situácia, ktorá je absolútne beznádejná. A to presne tento film prináša. Som veľmi rád, že som to videl, To prechádzanie tými tunelmi je skutočne silné a rozhodne som našej hlavnej hrdinke počas celého času fandil. Neviem čo k tomu moc povedať, lebo jediné čo si myslím je, že toto je niečo, čo by ste si mali pozrieť, ak máte radi kvalitné filmy s dobrou atmosférou. Lebo o tom sú horory. Hodnotenie: B+ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Suprová žánrovka a čerstvý vítr do francouzských hororových plachet. Nic jsem od toho vlastně nečekala a ono to většinou bývá nejlepší. Inspirace je sice znát ze starších známých kousků, ale hororové pasti tu jsou dosti nápadité, originální a dokázalo mě to chvílemi napnout jako kšandy. Palec nahoru rozhodně za mix žánrů, který já vždycky ráda uvítám. Meander je hodně slušná jízda, která téměř nemá hluchá místa a v podstatě od páté minuty se jede na plné obrátky až do konce. Za mě fakt pochvala. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Francouzská, modernější, ale za to dost odlehčenější variace na Kostku. Film je pouze o jedné postavě (tedy o dvou, dobře), takže je jasné, že nemůže hned umřít při kontaktu s první, druhou či třetí nástrahou (navíc nástrahy teda nic moc, za mě dost obyčejné a bez nápadu) takže v tomhle ohledu se napětí úplně vytrácí. Klaustrofobické je to ale fakt fest, některé scény výborné - tělo v rozkladu a nahánějící spálená mrtvola, byla fakt děsivě k posrání. Ale jako celek to na mě úplně dobře nezapůsobilo, do toho ještě ty vzpomínkové pasáže a finále, jakože vyber si podle sebe, jak to chceš celé pochopit (stejně jsem už dávno dead). (14. hodnocení, 7. komentář) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako kidnap torture, pokračuje jako rádoby nástupce kostky a končí jako wtf záležitost, kterou snad nepochopili ani kritici. Začátek je slibný a první půlka je taky dostačující rozjezd, problém ale nastává v půlce druhé, která se víceméne plácá na místě a když už směruje k námi očekávané finální pointě, tak film paradoxně jejím odhalením doslovně zazdí. Na oživení “kostka žánru” je to moc sterilní a to, že uvidíme 3 pastičky a zombíka to určitě nezachrání, na alegorickou povídku o mysli osamělé matky je to zase moc nedomyšlené a diváka na takový závěr během filmu vůbec nepřipravuje. Ve výsledku prostě tak nějak nevím a nenapadá mě jediný důvod, proč bych měl filmu nadhodnotit ,když zde není jediná chvályhodná věc, která by film posunula výše. Ačkoliv s kolegy souhlasím, že je poslední dobou hororové sucho, ani tak se mi jen kvůli tomu nechce ze soucitu přidávat hvězda navíc, protože tohle pro mě horor nebyl a čím dýl od filmu plyne, tím více jsem z něj zklamaný. Zahraniční Imdb 5.8/10 za mě tak nějak objektivně sedí… ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné devadesátiminutové plazení oelasťákované žabožroutské Beatryče kličkami střevního očistce hájtech Boha, plného klků, enterálních parazitů, hnijících zbytků a fazolového nadýmání. Plazení, dávající naději všem kudlankám, že ten lhostejně morousovitý Fousatý strejc nakonec nemusí být až tak upjatě konzervativní pohádková modla, jejíž konečník ústí do eternální prudy čumění po kolena v mlze na baculaté prdele otylých andělíčků, nýbrž progresivní ufon, který je, budou-li dostatečně škemrat, vysere do kostarického ráje planety Gurun. Možná je to i Aštar, a možna je to Mejbylyn. Každopádně vřele doporučuji klaustrofobikům pro sichr moc nehřešit, tohle intestinální martýrium by rozhodně nedali ani s užvaněným Vergíliem v zádech a pekelně by je jeblo už v prvním meandru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama