Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Když se Mulder šel po půl hodině konečně holit a v tom někdo zavolal a on vyšel ven oholenej jenom napůl, tak jsem si fakt nebyl jistej, jestli to zvládne dotáhnout do konce... a to byl asi tak nejnapínavější moment celýho filmu. Jinak jsem vůbec nepobíral co se děje nebo jak to je mezi ústředním párem (zřejmě "osvětlující" dialog v šatně je peklo na druhou) a doteď vlastně nevím, co to Mulder se Scullyovou odhalili. Během tý tuny dialogů v interiérech jsem se málem ukousal nudou, vývoj příběhu je jedno velký wtf a Amandu teda Carterovi nezapomenu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že kdo nemá nakoukanej celej seriál, vůbec nemá šanci se chytat (na konci se objeví nějakej chlápek z Washingtonu a nikdo se ani neobtěžuje říct, kdo to je?) a sám o sobě je ten film zoufale o ničem. Teda, až na geniální Bush momentku :) 4/10 ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Málem jsem u toho umřel. Zápletka by nevydala ani na 40 minut seriálové epizody a je roztažená na 2 hodiny, přičemž největším dramatickým obloukem jest moment, kdy se Mulder rozhodne, že se konečně oholí. Jinak vzduchoprázdno jako v laciném videobéčku. Všichni běhají sem a tam, odhalení přicházejí bez logiky a když si ani jeden z agentů neví rady, objeví se starý známý. Prostě nuda, okořeněná Xzibitem, který neumí ani trochu hrát a děsí diváka tím, že by mohl za pár vteřin začít rappovat. Scary stuff. 4/10 za Amandu Peet a... a....a za debilní, ale aspoň trochu zábavnej vtípek s Bushem.*:D* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První film patří k vrcholům celého fenoménu. Ten druhý budou schopni částečně ocenit pouze fanoušci seriálu, kteří s Mulderem a Scullyovou ušli celých devět let. Mezi ně patřím i já, takže proto dávám relativně slušné hodnocení. Jedná se o průměrnou epizodu roztaženou na celovečerní stopáž, kde na rozdíl od prvního filmu není vidět větší rozpočet. Vyšetřování není ničím zajímavé. Bylo mi jasné, že k závěru přijde nějaký twist, kterým si tvůrčí duo ospravedlnilo realizaci filmu a on skutečně přišel, ale byl tak marný, že už pár hodin po projekci nejsem schopný popsat jeho podstatu. Potěší tak pouze několik odkazů na seriál, lehké rozvinutí vztahu ústřední dvojice a vlastně i ten nezaměnitelný X-Files humor (Bush!), což je ale na reinkarnaci legendy přeci jen málo. Při spekulacích o třetím filmu mi není úplně dobře. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Snow: 1. Moonrise (X-Files: I Want To Believe OST) ,2. No Cures / Looking or Fox (X-Files: I Want To Believe OST) ,3. The Trip To DC (X-Files: I Want To Believe OST) ,4. Father Joe (X-Files: I Want To Believe OST) ,5. What If You're Wrong / Sister ,6. Ybara The Strange / Waterboard (X-Files: I Want To Believe OST) ,7. Can't Sleep / Ice Field (X-Files: I Want To Believe OST) ,8. March And Dig / Girl InThe Box (X-Files: I Want To Believe OST) ,9. A Higher Conscious (X-Files: I Want To Believe OST) ,10. The Surgery (X-Files: I Want To Believe OST) ,11. Good Luck (X-Files: I Want To Believe OST) ,12. Seizure / Attempted Escape (X-Files: I Want To Believe OST) ,13. Foot Chase (X-Files: I Want To Believe OST) ,14. Mountain Montage / The Plow (X-Files: I Want To Believe OST) ,15. Photo Evidence (X-Files: I Want To Believe OST) ,16. The Preparation (X-Files: I Want To Believe OST) ,17. Tranquilized (X-Files: I Want To Believe OST) ,18. The Axe Post (X-Files: I Want To Believe OST) ,19. Box Them (X-Files: I Want To Believe OST) ,20. Home Again (X-Files: I Want To Believe OST) ,21. X-Files (Unkle Variation On A Theme Surrender Sounds Session #10) ,22. Broken ,23. Dying 2 Live, ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Mulderův pozdrav Scullyové "Jak to jde, doktůrku?" je odkazem na animáky s Buggs Bunnym. (Sfinkter)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)
  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama