Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

Já jsem se cítil tak okouzlený...Jak dlouho se musím znát Sigur Ros, abych se stal jejich fanouškem? Od počátků, roky, měsíce, či dny. Znám je teprve asi ani ne měsíc a vím, že jejich hudba kolovala mímy ušima už velmi dávno. Jen jsme si toho nevšímal. I přesto že svého oblíbeného interpreta mám, do hudby kapely Sigur Ros, jsem se zahladil, při sledování toho filmu jsem si připadal jiný, asi šťastný, možná jen jsem už nebyl smutný. Byl oto prostě okouzlující..  

mackey

mackey (hodnocení, recenze)

tohle není o tom, jestli sigur rós můžete nebo ne. tohle prostě musí přijít dokonalý každýmu. neuvěřitelně citlivě, minimalisticky pojatý tour ztracených synů zpět v domovině. je to bezesporu jeden z mých nejoblíbenějších a nejkoukanějších "filmů". kterákoliv minuta vás chytí a nepustí. vzhledem k tomu, že jsem taky velkej fanoušek, tak není co řešit dvojnásobně. P.S. oni tak kouzelně mluví anglicky!

SjamK

SjamK (hodnocení, recenze)

Taková "správně islandská" muzika, že? :) Ti kluci to dokonale odhadli a pustili do světa něco opravdu pěkného... (poslouchala jsem je i předtím, ale po Heimě se mi líbí snad ještě víc :-)

behungry

behungry (hodnocení, recenze)

tak tento film mě fakt dostal..Sigur Ros jsem poslouchal už dřív, ale tohle byl fakt vyjímečný zážitek...pod 5* jít nemůžu

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

je to uplne novy tip hudby.. nie iba zanru.. mne to pripada viac ako obycajna hudba.. take bohovske. a film je otom istom

Malarkey

Malarkey (hodnocení, recenze)

koukám, že nejenom já jsem unešen Islandem :-)) ta muzika je naprosto něco neskutečnýho...

erased

erased (hodnocení, recenze)

perfektní záležitost...podle mě nejlepší koncertní dvd, nejlepší dokument, nejlepší hudba a k tomu záběry na nejkrásnější přírodu na světě...ňůňo :-)

Reklama

Reklama