Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Islndská melancholická čtverka hraje a zpívá na domácí půdě. Zažil jsem Sigur Rós na koncertě v Praze a podobný zážitek jsem snad ještě z koncertu neměl. Nádherné záběry islandských exteriérů s hudebním podkresem tak syrově pochmurným a zároveň básnicky očistným jako Island sám - jsou v totální symbióze. Výtečný kus... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Úžasný pohled na pohádkouvou zemi zvanou Island. Krásné a především netradiční záběry tamní přírody jsou doprovázeny hudebním doprovodem snad nejpodivnější hudební formace, co jsem kdy slyšel. Nemůžu říct, že by se mi jejich relaxující styl hudby nelíbil, ale občas (hlavně když zpěvák zpívá vejšky, tuším, že se tomu říká falzety) mě to chytalo za uši. Ale hraní na různých zvláštních a magických místech a to všechno zadarmo, mi přijde jako skvělý nápad. Bydlet tam, tak bych se šel určitě podívat a poslechnout. Nejvíc mě asi učaroval člen kapely, který si setavuje vlastní "xylofóny" z kamenů, které pak znějí opravdu zajímavě. Rozhodně doporučuju hudebním labužníkům a ostatním, kteří chtějí alespoň na chvilku navštívit překrásnou zemi, kde se zastavil čas. Na plnej počet to ale není... Počítám, že wonder by vydržel sledovat maximálně 10 minut, než by se z toho dočista ... :o)) ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to nelíbilo a to ani trochu. Už jsem slyšel lepší hudbu, už jsem viděl hezčí obrázky, už jsem viděl hezčí obrázky Islandu, už jsem viděl hezčí obrázky spojené s hezčí hudbou, už jsem viděl lepší hudební ale i obyčejné dokumenty. Už jsem to přežil na konec a budu moct zapomenout... Island je krásné místo, líbí se mi a jednou bych se tam chtěl vydat, ale tenhle výtvor mě zklamal. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Opravdu klidná jemná hudba skupiny z Islandu, která plně popisuje jejich zemi. Je to vlastně mé první setkání s touhle skupinou a musím říct, že jsem cítil určité nadšení, ale bohužel né úplně maximální. Obrazy a kamera, kterým je tento dokument/koncert natočen je opravdu krásný. Víme aspoň více o místě, kde Peter Jackson strávil čas s točením svých filmů podle J. R. R. Tolkiena. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Ikdyby se mi nelíbila svérázná hudba, kterou Sigur Rós vytvářejí - líbil by se mi tento dokument beze zbytku. Je nejenom o návratu "hvězd" domů, je nejenom o krásách Islandu. Je i o tom, že krásná místa je potřeba uchovávat nejen v srdci, je o tom že hezké věci se dají dělat i bez vidiny peněz. Mimochodem: hudba Sigur Rós se mi velice líbí... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama