Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné, místy hodně realistické, ale místy také docela otravné, což je škoda, protože jinak by to mohl být docela dobrý příběh, který je navíc roztahaný. Takový jednodušší kmotr na britský způsob, kde ale bohužel nejsou postavy, které by vás v napětí a zaujetí dokázaly udržet celou dobu. A že dvě hodiny není zrovna málo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film nám predstavuje vzostup jednej z legiend anglického podsvetia a príbehy niektorých jeho stúpencov. Možno to znie prvoplánovo, film však toho ponúka oveľa viac. Na svoje si prídu diváci obľubujúci autentické a nepríjemne ostré súboje anglických hoologans a následných veľkých zvierat anglického podsvetia, ktorých päste vybíjajú zuby a lámu kosti v priemere každých päť minút. Prívrženci štipľavých hlášok a vyostrených dialógov sa budú tešiť ako malé deti na Vianoce a naprázdno neodídu ani priaznivci dramatických a tragických momentov. Všetko dokopy zaisťujú skvelí herci, Carlton Leach vo svojej (zatiaľ) životnej úlohe. Herci excelujú v tvrdých, násilných scénach, ktoré majú vďaka nim a skvelej gangsterskej atmosfére takmer autentický feeling. Paradoxne niektorí zlyhávajú v dramatických a herecky precítenejších momentoch, ale veľkú škodu tým filmu nenarobili. 85%. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Hooligans, to jest sorta lidí, které ve filmu vždycky rád uvítám :) celý je to takový jedním slovem BRUTÁLNÍ. To se prostě musí vidět. Kariérní vzestup Carltona Leache je radost sledovat..hroznej dravec, kterej se z fotbalovýho chuligána dostane až do zajímavějších gangsterských kruhů...je to uvěřitelný, dobře natočený, obsazení je geniální a celej děj vrcholně zajímavej. Včele doporučuju :) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velice naturalistický film s opravdu brutálními scénami násilí. Scéna v metru, v které jeden hooligan Millwallu maskovaný rouškou vytahuje obrovský nůž z pochvy vás zamrazí do židle:-) Z filmu se místo klasického "hools" filmu ale časem vyvine gangsterka z britského podsvětí (na základě skutečných událostí) A poměrně zajímavá. Určitě stojí za shlédnutí. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá a především drsná gangsterka z Londýnského podsvětí. Film sleduje vývoj mladého fotbalového výtržníka (ICF), přes vyhazovače až na respektovaného gangstera. Spousta násilí, nabušených gangsterů, sexu a drog jsou u tohoto filmu samozřejmostí. Nejvíce bych vystihl povedenou vizuální stránku filmu (prostřihy jsou perfektní, např. když je Carlton zasažen sekyrou do hlavy…) a solidní herecké výkony (typy herců jsou zvoleny perfektně). 4,5* na čistých 5 tomuto filmu něco málo chybí… ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)

Reklama

Reklama