Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

pijavica 

všechny recenze uživatele

6,0/10 Dokument o Annie Lebowitz svojim zameraním a spracovaním presne zodpovedá prostrediu, v ktorom azda najznámejšia popkultúrna fotografka pracuje - vyrábaniu novodobých ikon. Jeho sledovanie je ekvivalentné čítaniu rekapitulačného článku o živote a tvorbe nejakej osobnosti v lifestylovom magazíne - ľahko stráviteľné, bez hluchých miest, za každých okolností korektné (sem-tam nejaká pikoška) a totálne povrchné. Viac než hŕstku informácii a pozitívny dojem zo zabitého času jednoducho neposkytujú. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná by se to mělo jmenovat spíš Óda na Annie. Je sice vynikající fotografka, a některé její fotografie jsou tak výrazné, že jsou nezapomenutelné, dokument však její práci i život představí jen velmi zběžně a spíš ji nekriticky oslavuje. A to tak, že občas připomíná spíš soubor typicky hollywoodských zdravic než dokument. Ani ona sama nedostane příliš prostoru vyjádřit se k některým klíčovým forografiím nebo životním mezníkům. Navíc film příliš pospíchá a sotva se rozpovídá na zajímavé téma, už ho vytlačí nějaká další celebrita se svou oslavnou ódou. Fotografie se míhají, bez vysvětlení či uvedení do souvislostí, takže spíš jen navnadí k tomu, aby si člověk našel nějakou jej knihu a tam si v klidu fotografie prohlédl a pochopil je. Nicméně, Annie je taková osobnost a její fotky, zejména ty černobílé, tak silné, že to prostě na třech hvězdách udrží. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Přešťastný v roce, kdy Bruce "Boss" Springsteen vydal svoje multiplatinové album "Born In The USA" a Supraphon jej nám fanouškům velice aktuálně přivezl do socialistických obchodů z dalekého Západu, jsem asi poprvé zaregistroval paní Annie Leibovitz. Obal alba s Bruceho zadnicí v leviskách 501 před americkou vlajkou toho vypověděl o umělci a albu mnohem víc než cokoliv jiného...Dalo by se říct, že Annie je úžasná ženská, která fotí. Ale to jak fotí, to je teda něco. Z její fotky vždycky sedám a dlouho pak si v hlavě srovnávám cože jsem to vlastně viděl...Možná toho dokument neodhalil ze soukromí tolik, kolik by si čtenář bulvárních plátků přál. Bulvár díkybohu nečtu a asi proto se mi dostalo přesně to, co jsem čekal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Annie Leibovitz byla pro mě vždycky jen jméno pod/nad občas fascinující a občas až brakovou fotografií, která však vždy ukazovala nejen její talent, ale také výjimečnou osobnost. Pohled vlastní sestry z pozice režisérky na svou slavnou sestru fotografku nemá žádné naivní sympatie, ale dostatečně dodává jménu, s kterým jsem se setkával tvář a lidskost. Přes špatná, horší i ty lepší období se režisérka směle dostává ke všemu důležitému i zajímavému a nabízí divákovi nejen samotnou Annie a její pocity následované pocity jejích "objektů", ale také osobní cestě a skutečnému smyslu jejího života. Délkou je dokument s délkou 79 minut přesně na hraně a každá minuta na víc už by byla spíše na škodu, což asi autorka moc dobře věděla. Jinak chvílemi už ten obdiv k Annie od světoznámých celebrit byl až na škodu... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už v pátý minutě tady toho dokumentu půjdete z Annie Leibovitz na prdel ! Já si myslím, že až tenhle dokument skončí, že budete celkem spokojený parchanti. Fotografická branže je narvaná naivníma kreténama, co si myslej, že budou s věkem zrát jako víno. Jenže víno se změní na vocet a pokud si myslíš, že jsou lepší portétový fotografové než Annie, tak nejsou. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama