Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 3

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 100)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem se fakt těšil, speciálně proto, že Spielberga stále považuju za světovou špičku, co se týče režie. A musím říct, že mě nezklamal. The Adventures of Tintin je opravdu fajn animák, který i když neznám předlohu, mě zabavil, pobavil a hlavně navnadil na případná pokračování. Pod Stevenovou taktovkou bych si jeden či dva díly tohoto dětského Indiana Jonese nechal líbit. Myslím, že vše ostatní u napsali jiní a lépe, takže stručně a jasně - 90 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nebudu popisovat, jak moc to bylo vizuálně úchvatné, dějově zajímavé, rezisérsky zmáknuté a bla bla bla vynikající. Stačí, když jen poznamenám, že to byl skvělý filmový zážitek. Nebýt těch drobných humorů, asi by mě to ale zas tolik nezajímalo. Hodnotím přesto kladně, protože komiks samotný mě nikdy tolik nebavil, neboťjsem si to nikdy nedokázal představit tak, jak to za mě udělal Spielberg. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava, k níž mám ale jednu zásadní výtku. Podle mě podceňuje diváka. Nevím, proč je potřeba, aby Tintin každou očividnou věc a každý nový poznatek přeříkával nahlas a následně oznamoval, co bude dělat dál. Tohle na mě působilo, jakoby tvůrci předpokládali, že v publiku sedí parta pitomců, které je potřeba vysvětlovat, co se děje a proč. Nevím, jestli to tak je v předloze nebo ne, a ani mě to nezajímá. Jinak jsem se smál dost často, což se mi stávalo i u kresleného seriálu a což je zároveň to jediné, co mi v souvislosti s tím seriálem utkvělo v hlavě :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mozna je Tintin prilis vernou poctou predloze, nez aby dokazal prorazit komiksovou stenu svyho charakteru. Tam, kde je Indy muz z masa a kosti, je Tintin jen nevyraznym zrzavym chlapcem z papiru. Spielberg je stale ten hravy vizualni kejklir a bravurne prolamuje dalsi technologicke hranice, ale pod povrchem napadite prace s filmovou reci se skryva detsky prosta latka, ktere chybi podvratny humor, narazky pro dospele i emoce, ktere nas nuti zatinat prsty do sedacky a trast se strachy o naseho hrdinu, ktery uz-uz pada do propasti. O necem svedci, ze jsem se z apatie probouzela vyhradne na sceny se psem, ptakem zaporakem nebo (T)kadlecem na druhou. 6/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na Tintina jsem se netěšil, takže z výsledku nejsem nijak zklamaný. Vlastně mi návštěva kina v jednom velmi hektickém týdnu celkem sedla. Je to takové pěkné na pohled, nenáročné, odpočinkové, zábavné... Humor sice dost často za hranicí trapnosti, ale svým způsobem funguje. Překvapila mě animace - kdyby nebyly postavy výrazně stylizované, tak bych v několika scénách nepoznal, že se nedívám na reélné prostředí (třeba hned v prvních minutách na tržišti). Nic co bych zamiloval, ale na jednorázové pobavení ok. PS: Včera jsem v televizi zahlédnul několik scén ze čtvrtého Indyho a uvědomil jsem si, že Spielberg v posledních letech asi ztratil cit pro míru. Takhle přepísklá akce mě už nebaví. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Hergé postavu Tintina stvořil v roce 1929 v podobě komiksového stripu pro magazín "Le Petit Vingtième", dětskou přílohu belgických novin "Le XXe Siècle" (Dvacáté století). (POMO)
  • Štáb, který se na vzniku filmu podílel, zahrnoval odborníky z více než tuctu zemí, mimo jiné z České republiky, Jihoafrické republiky, Německa, Itálie, Francie, Spojeného království, Nového Zélandu, Austrálie a Spojených států. (POMO)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama