Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 455)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi, Ivan Raimi .. Tak se nám pár kritiků opět posralo. U komedie o kariéristické hříšnici, hypotéce k nezaplacení a knoflíku k nena(z)vrácení. Jo a jen tam mimochodem šmrncnuté omšelou porcí hororového kumštu. To máme být zase na větvi u filmu, který (byť záměrně) recykluje hromadu klišé (baterka, obálky, seance, vyústění, ..), postupů jak v osmdesátých letech, spoustu průměrných lekaček, malou porcí děsu či napětí a má nablblé bitky? Vysmál jsem se tomu sice často, ale mám pocit, že takovou porci "zábavy" tvůrce rozhodně neměl v plánu servírovat. Parodické, repetitivní, vyumělkované, laciné. Úskok od Spider-Mana ke kořenům, které jsou už dosti vyhnilé, není dobrá cesta zpět, Same. Tohle otravné démonické peklo si napodruhé odpustím a nezvrátí to ani Raimiho znalost reklam na tuzemské pivo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na horror to postrádá atmosféru. Naopak tu přebývají lekačky, které o sobě dávají vědět dlouho dopředu. Lekl jsem se jen jednou a to když kámoš při hledání plechovky zašátral na mou ruku. Doufám, že omylem. Černohumorné scény sice fungují, ale není jich zase až tak moc, aby to obstálo jako komedie. Krom "Itchy a Scratchy" soubojů mezi Christine a paní Ganuhovou tu není nic moc k zapamatování. Navíc Raimi bez Bruce... To je snad přímo synonymum slova protimluv, ne? Jenže je tomu tak a dvojnásob to zamrzí ve chvíli, kdy si člověk uvědomí, že role Miloše je pro něj jak stvořená. Ostatně ani nevěřím tomu, že původně nebyla právě pro něj určena. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Alison Lohman byla úžasná a hlavní roli zahrála skvěle. Pro fandy téhle žánrové odnože je to tutovka, pro ostatní jak se to vezme. Každému nemusí sednout skloubení černého humoru a hororu a ani mě to zrovna neimponuje. Hororový části jsou výborný, ale někde na mě už moc přeprsklý (zvracení), nebo jsou zase povedený, jako to vymítání, ale zrovna když si divák myslí, jak je to hezky napínavý a strašidelný, tak promluví kozel. Tak asi tak. Když se chci bát a užít si pořádnej horor, sáhnu radši po Silent Hillu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborná jízda, při které se člověk chvílemi směje přiznané a zesílené nablblosti, chvílemi chytá dech při brilantně natočených lekačkách. Raimi to má pořád v malíku a Drag Me To Hell není nic jiného než živoucí důkaz, že když má někdo dar, vyleká vás kdykoli, jakkoli. Nádherná adrenalinová injekce a, jakkoli to může znít podivně, velice příjemný film. Pure pleasure, leč upřímně se děsím dnešní noci... :o) [85%] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Slyším ten hlas. Je pořád hlasitější.“ ,,Možná Vás někdo proklel?“….. Je to přesně tak. Když bába s dráty ze sešívačky v čele řekne ,,LAMIA“ je to v prdeli. Film, na který jsem se moc těšil není tak strašidelný, ale určitě je zajímavý. Než nastane den TŘETÍ, jsou tu očekávané serepetičky – hýbající se zákusek atd., atd. nebo spousta hnusu. Občas přeběhne mráz po těle, víc než hrůza – spíš lekání. Jistě na tom má podíl i hudba Ch.Younga. Ano, je to výborně udělané, ale přiznávám, že jsem čekal víc. Takovej moderní ,,DUCH“. Není to málo a vlastně to i stačí. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Když se Shaun San Dena (Adriana Barraza) zmíní o svém zesnulém manželovi Sanderovi, jedná se o odkaz na staršího sourozence Sama Raimiho Sandera Raimiho, který zemřel při plavecké nehodě v patnácti letech na výletě v Izraeli, a na jeho nejstaršího synovce Sandera Rubina. (TomikZlesa)
  • Auto paní Ganush (Lorna Raver) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1973. Poznávací značka je 99951. Pokud značku obrátíme vzhůru nohama, dostaneme „IS666“. (TomikZlesa)
  • Režisér snímku Sam Raimi do filmu vložil odkaz na svou kultovní sérii filmů The Evil Dead. Ve druhém díle série Smrtelné zlo 2 (1987) se rozletí dveře malé kůlny, kam se přiřítí Bruce Campbell (Ash) s hlavou mrtvé Lindy (Denise Bixler) zakousnutou do své pravé ruky. V kůlně začne hledat něco, čím by ji odstranil. Zvedne hlavu a všimne si police zakryté závěsem, který odhrne, a hledá zde motorovou pilu. Ve Stáhni mě do pekla je tatáž scéna, snímaná ze stejné strany i úhlu, ovšem v čele s Alison Lohman (Christine Brown) a bez hlavy mrtvé Lindy. (Alfréda)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama