Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Případ diplomatické imunity (S05E02)

(epizoda)
  • USA A Case of Immunity (více)

Obsahy(1)

Hassan Salah, první sekretář suarijského velvyslanectví v Los Angeles, zdemoluje společně se svým komplicem Rahmin Habibem vlastní kancelář, spálí důležité dokumenty a na zeď nastříká politická hesla. Poté zavolá bezpečnostního šéfa Youseffa Alafu, kterého na místě ubije. Následně se odebere na policejní oddělení, kde ho čeká jednání o bezpečnostních opatřeních ohledně chystané návštěvy krále jeho země. Během schůzky obdrží smluvený telefonát od Habiba a předstírá, že telefonuje s Alafou. Bezprostředně po hovoru Habib vyhodí trezor do vzduchu, nasedne do auta, prorazí bezpečnostní bránu a ujede z místa činu. Jako vždy se policie domnívá, že demolici na velvyslanectví má na svědomí skupina fanatických odpůrců režimu. Ale poručíku Columbovi neujde fakt, že trezor byl zničen až poté, co z něj byly vyjmuty střežené dokumenty. Rovněž nedává smysl, proč by měl mít Alafa svou pistoli stále zastrčenou za opaskem, když vetřelce během jejich řádění musel sám očividně překvapit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se Columbo pustí do křížku Hassanem Salahem, sekretářem na velvyslanectví a také s diplomatickou imunitou, ale to není nic, s čím by si Columbo neporadil. Na začátku mě pobavila scéna, jak popletli jména při organizaci bezpečnostní návštěvy, včetně roztrženého roucha - klasický Columbo. Ale jinak spíše průměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V priebehu hodinky toto zaujímavé vyšetrovanie nemá šancu nudiť aj napriek tomu, že vrah a jeho činy sú vopred známe a my len sledujeme Columbovo vyšetrovanie. Navyše Peter Falk je klasa, na jeho štýl stvárnenia Columba sa mi vždy dobre pozerá. Taká malá príručka ako správne vystupovať pred kráľom. 75%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich najobľúbenejších televíznych inšpektorov znova v akcii. Musí objasniť násilnú smrť na ambasáde fiktívnej arabskej krajiny Suarian. Ani diplomatická imunita nepomôže podlému vrahovi, pred tým aby ho poručík los angeleskej polície Columbo usvedčil z úkladnej vraždy kolegu na veľvyslanectve v Spojených Štátoch Amerických. *** ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Hele, má oblíbená tvář. Hector Elizondo je pro mnohé známý jen jako Barnard Thompson - ředitel hotelu, co opatří vhodnou garderobu pro Pretty Woman. Ale krom Nemocnice Chicago Hope, kde patří k základní sestavě, okořenil nejeden televizní seriál skvělou epizodní rolí: Columbo, Kojak (2x), Můj přítel Monk, Beze stopy aj. Nepřehlédnutelný elegán. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politická epizoda, ve které poručík řeší případ na velvyslanectví jedné fiktivní země. Líbí se mi Columbovy tradiční narážky, postupné deptání vraha (Hector Elizondo) a nakonec i dobře nachystaná past. Jsou tady i vtipné momenty, jako např. setkání s králem, ale hlavně ty, kdy Falk dvakrát šlápne svému soupeři na jeho dlouhý oděv. Doslova mu zde šlape na paty. Jedna z mých columbovských srdcovek! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama