Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní chirurg Dr. Barry Mayfield je specialistou na operace srdce. Spolu se starším kolegou Dr. Edmundem Hidemannem pracuje na důležitém farmaceutickém výzkumu. Výsledky chce uvést do praxe, avšak podle Hidemanna to zatím není bezpečné. Mayfield nakonec využije příležitosti a rafinovaným způsobem se pokusí kolegu zavraždit: když mu totiž provádí operaci, použije na zašití vnitřních orgánů samorozpouštěcí chirurgickou nit. Jediný, u koho vznikne podezření, je zdravotní sestra Sharon Martinová. Té se Mayfield zbaví vraždou v garážích. Nezanechá žádné stopy, avšak případ dostane na starost nenápadný policejní poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi chytrý diel, nesmierne zdynamizovaný a s šikovnými vnútornými peripetiami v medzisúčinnej pyramídovej odhaľovacej vetve prípadu. A najmä, s priam až vedecky rafinovaným prístupom ako zvyšné Hidemannove operácie :)... Nedá sa úplne tvrdiť, že by Nimoya postava doktora mala najlepšie zvolenú metodiku (samo)potvrdzovacích alibi, ale je to robustný profesionál vo svojom obore a jeho súboj s poručíkom má fantastické rigorózne vypätie. Hlavne v menej okatých momentoch, dôležitejších pre správne psychologické nasmerovanie. Fakt, rozbrúsený, komorný a vyvážený diel s výborne zvládnutými úlohami všetkých členov TV štábu od zvukára až po scenáristu. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl s chladnokrevným a téměř trojnásobným záporákem, v podání Leonarda Nimoye. Příjemná stopáž, dokonalé závěrečné usvědčení s nitěmi (zde jsem si myslel, že Columbo prohraje). Nitě jsou holt svinstvo. " Musím Vám pogratulovat doktore, až do týhle chvíle se Vám dařilo mě vodit za nos. Jste chirurg, umíte ovládat emoce, nikdy neztrácíte hlavu. Proto mi bylo divný, když jste se mnou na sále tak zacloumal. Existuje ještě 1 místo, které jsme neprohlédli.....můj plášť." ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba díky skvělému záporákovi pana Nimoye, který si našeho geniálního poručíka vychutnává a nenechá se od něj ani na vteřinu vyvést z míry, naopak on sám vyvede z míry jeho. Columbo má jen spoustu drobností (i když Mayfield tlačil na pilu s tím obviněním toho bývalýho feťáka, vždyť důvod k vraždě mohl být jakýkoliv), nic, co by Mayfielda usvědčovalo. Samozřejmě na konci musí na poslední chvíli najít něco jako finální důkaz - jenže ouha, takový důkaz by mu absolutně neprošel a Mayfield se k ničemu nepřiznal, takže jsem přesvědčen, že jeho právník to bez problému smetl ze stolu. Mayfield nepochybně odešel ze soudní síně jako vítěz (a Columbo jen blbě čuměl jako vždy, když mu nevychází jeho fantasticky vykonstruované teorie). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zločinný steh se řadí mezi ty nejpovedenější epizody seriálu, protože proti poručíkovi tu stojí inteligentní chirurg, který má vše dobře naplánované a i když mu pomalu začíná téct do bot, dokáže pohotově reagovat. Chvíli to vypadá, že Columbo tento případ nedotáhne do konce. :) Pozitivně hodnotím také emoce, které muž v baloňáku projeví v okamžiku, kdy se Dr. Mayfield od srdce směje jeho teorii. To jsem od prakticky vždy vyrovnaného kriminalisty nečekal. :) Dávám plné hodnocení. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasim s temi, kteri tento dil radi k tem nejlepsim. Mam rad ty okamziky, kdy porucik ukaze, ze je to skutecny polda. Ne, to nebyl vybuch hnevu, to byl presne vypocitany krok v psychologicke valce. Herecky rejstrik pana Falka byl preci jenom bohatsi bez jedna a ta sana poza. Taktez skvely Spock uroven dilu posouva k dokonalosti. Co vsak mam porucikovi za zle je, ze neochranil zivot toho veterana, jakoby mu na zivotu plebs nezalezelo. Za mne petadevadesat pro. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama