Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět další nadprůměrná epizoda z columbovské série. Jack Cassidy v roli prohnaného a bezskrupulózního nakladatele Rileyho Greenleafa je jedním slovem perfektní a pozadu nezůstávají ani další zúčastnění na čele samozřejmě s Peterem Falkem v roli Columba. Vyšetřování tohoto případu je rovněž nadmíru dobře udělané a navíc se v tomto díle vyskytuje i řada velmi zábavných momentů. Nejlepší scéna podle mě byla ta, jak opilý Riley nabourá do jiného auta a přísedící dáma v druhém autě na něj volá: "Pane ve vašem stavu bych na vás nejradši zavolala policii." A on na to: "Madam, při pohledu na váš obličej bych vám nejradši zavolal plastického chirurga". ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu nejasná pointa mi mierne kazí dojem, ale možno je to len príliš neskorou nočnou hodinou. Ale Columbo tu ani nestvára nič mimoriadne, iba vypije kávu určenú pre mŕtveho. –––– Ti chudáci, ti amatéři, co dělali bomby a přitom se zabili, se to ode mně konečně naučí. Věřte mi, umím to. ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pořadí již druhý Columbo s mým oblíbeným vrahem a slizounem Jackem Cassidym. I kdyby se ani nepohnul, i kdyby nic neřekl, stále vypadá jako podezřelý číslo jedna. Kdosi o něm řekl, že chování i zjev má jako dušená šunka. Docela trefné. Ale zpět k věci – tak jako všechny Cassidyho vraždičky i tato byla připravena s mimořádnou přesností a perfekcionismem. A jako vždy neklapla, protože byla odhalena díky více méně blbé pointě se záměnou zámků a klíčů a rukopisů. Vtipné bylo, že Columbo zaníceně popisoval jeden svůj případ, který byl námětem pro předchozí díl Kandidát zločinu. Kriticky však musím uznat, že nejlepšího výkonu dosáhl Jack Cassidy pouze jedinkrát, a to pod vedením mistra nejmistrovatějšího – Stývna Špajlberga v dílu Vražda podle knihy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konecne som sa dockal dielu v ktorom si chlapik na vrazdu najme nejakeho zabijaka, takze problem s alibi nemusi riesit. Ale zapletka je este komplikovanejsia a chlapik sa snazi zvalit vinu na niekoho ineho a to sa mu stane osudnym. Jack Cassidy po druhykrat ako vrah v tomto serialy a znova je perfektny. Tento diel je menej komedialny, lebo Columbovi da tento pripad dost zabrat a riadne sa zapoti. Skoda len zaverecnej pointy, ktora je podana dost vlazne a namiesto pocitu obdivu ako vraha Columdo dostal som mal neuspokojivy pocit typu. To bolo vsetko, to je fakt koniec? 7/10. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v prostredí spisovateľov a nakladateľov musí čeliť prípadu, ktorý je nesmierne zamotaný a hlavný podozrivý má tentoraz naozaj nepriestrelné alibi. Ako takmer vždy páchateľ doplatí na podcenenie protihráča a svoju snahu o dokonalosť zakrytia svojho antispoločenského správania. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama