Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Kterou planetu navšívíme dnes"? Prostřední a asi i nejsilnější série a rozhodně nejsilnější dobrodružství tehdy už velkého Ládínka se svým věrným psím kamarádem Zorrem tuším že tady už i mluvícím... Ty jejich tajné výlety do kosmu vážně neměly chybu:-) Pro tehdy malého kluka jednoznačně nejdobrodružnější a nejtajemnější série plná příjemné fantazie. ps: V této sérii tuším nevystupoval jejich druhý zvířecí člen a rodinný přísluník kočka Žofka.. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovo geniální patří k nejnadužívanějším slovům nejen na těchto stránkách, ale tento seriál je přesně tím příkladem, kdy mnohé superlativy k jeho hodnocení nepostačí. Přehlídka fantazie, ujetých nápadů, ale i trefné satiry, to vše v mimořádně pohodovém balení, kterým nás provázejí jízlivé slovní přestřelky mezi Ládínkem a Zorrem. I Simpsonovi ve své nejvrcholnější formě se tomuto maďarskému zázraku dívají na záda. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

U tohodle maďarského seriálu jsem seděla jako přikovaná a vždycky se těšila, na kterou planetu Ládínek asi pojede a děsně jsem s ním to dobrodružství prožívala a strašně chtěla být na některé z těch planet. Nostalgie jako vyšitá a seriál nádherný.Nemám slov, za mě jeden z nejparádnějších pecek tehdejší doby. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I vesmír má své pihy na kráse." Pevná zem pod nohama mi naprosto vyhovuje, ale jako dítě jsem nejeden večer vytahoval vesmírnou raketu z houslového futrálu a navštěvoval s Ládínkem a Zorrem planety, které se astronomům stále ještě schovávají. A jelikož jsem konzervativní, tak kašlu na nudný Mars, ale jestli ten futrál s raketou najdu, tak se asi znovu mrknu na Placatou planetu, Bláznivou planetu, Zrychlenou planetu a samozřejmě na Na hlavu postavenou planetu. Tam je prostě hezky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)
  • Druhá séria českej verzie Miazgovcov, Smolíkovi, nemala naspievanú zvučku, pričom slovenská mala. V tej českej len znela hudba a zobrazovali sa titulky. (Greenpeacak)
  • Ládínkova raketa létá rychlostí měřenou v Aladárech za hodinu. Ládínek si tedy vynalezl vlastní jednotky vzdálenosti pro cestování warpem, Aladár je totiž jeho maďarské (originální) jméno. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama