Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

klima777 

všechny recenze uživatele

Velmi si vážím Tildy Swinton a jsem přesvědčena, že po herecké stránce zvládne téměř vše. Tento film jest řečeného pádným důkazem. Osobně se mi však nelíbil. Rozháraný a fragmentální jako Juliin život. Ždímající emoce sladké a lepivé jako whiskey ve vlasech. Nezakotvený v realitě, o jejíž pravdivé a drsné zobrazení usiluje.------------- Tentokrát jsme se nepotkaly. Nevadí. Hvězdičky jsou jen a pouze pro Tildu (Orlando, Orlando...). ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Zaradenie tohto filmu na Artfilm mi prišlo úplne scestné, pretože toto je páni a dámy komerčný projekt na nerozoznanie od svojich bratov a sestričiek z Hollywoodu. Jediné čo ich odlišuje je pár detailov ako: 1. Krajina pôvodu(aj keď sa spolupodieľalo USA ako koproducent), príbeh sa skoro celý taktiež odohráva v USA až na poslednú štvrtinu. 2. Zobrazenie odhaleného ženského prsníka v jednom zábere s dieťaťom na scéne(čo je zase nepísané pravidlo sa takejto kombinácie vyvarovať). 3. Miesto jedného milióna dolárov na výkupnom sa tu objaví suma 2 miliónov dolárov :). Príbeh má skoro identický spád ako ostatné road-movie thrilery na aké sme zvyknutý. Schéma zúfalá situácia - spáchanie zločinu - zúfalý stále sa komplikujúci únik z výkonu trestu spravodlivosti, respektíve k odmene zo zločinu plynúcej - nevyhnutný kvázi tragický koniec a záverečné titulky s pekným songom na odchod z kina. Zase ale nie všetko je až také zlé. Tak napríklad zo začiatku veľmi snubne sa rozvíjajúca snaha o ponorenie sa do psychiky navonok so svojím pozlátkom zovňajšku atraktívne pôsobiacej alkoholičky- trosky s obsahovo prázdnym životom(v podaní vynikajúcej Tildy Swinton). Naneštastie táto vetva bola rozprávaná len okrajovo a ustúpila akcii, naháňačke a živote o prežitie na strane zločinu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Tildy Swinton, která dovede neskutečně překvapit. Režisér si byl vědom, kde je jeho silná zbraň, a tak ji také používá co nejvíce, protože ví, že v příběhu to místy skřípe. Neví, jestli to chce být tarantinovské, nebo zase naprosto vážné, a tak se ani divák nemůže pořádně rozhodnout, což mu kazí zážitek. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou slepené 2 části - americká (té dávám *****), ta nemá chybu - je to herecký koncert hlavní představitelky, dobrá psychologická sonda do života odepsané alkoholičky, ale "proražením zdi" do Mexika to jde naprosto do háje a zvrhá se to na něco úplně odlišného ( mexické akční B), kterému bych dala tak *. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na výkonu báječné Tildy (ona to ani jinak neumí). Julia je nesympatický looser, alkoholička, zoufalec, který překročí hranici a vstoupí do míst, odkud už není návratu. Přesto v sobě nakonec kus lidskosti vykutá. Kulisy jsou odpudivé a vrcholem je pak Mexiko a Mexikánci. Francouzská kinematografie se nezapře, ale hvězdé dílo to určitě není, na to je téma příliš tuctové. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama