Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 3

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (261)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci fakt ty temné thrillery umí. Američani prostě mají určitou hranici, kterou ve své filmografii nepřekračují. Prostě autoři z Jižní Korey mají nižší sebereflexi, ale neberte to tak, že bych to bral jako výtku, ba právě naopak. Bílé maso sice nepřichází asi s tím nejvíce inovativním nápadem, již mnoho podobných námětů jsem ve filmech zaznamenal, filmu spíše prospívá ta drsná atmosféra, která se s ničím nemaže. První polovina se rozjíždí hezky zvolna, spíše to funguje jako takové představení všech zúčastněných postav. Hlavní hrdina mi zpočátku připadal dost nesympatický, ale postupem času jsem si na jeho charakter zvykl, ke konci jsem mu fandil, aby sejmul toho hlavního antagonistu. Udivuje mě jediný fakt, a to nekompetentní chování příslušníků soulské policie. Nevím, jestli to tak dělají v těch filmech z tohoto poloostrova schválně, pokud to ale takto v reálu fakticky funguje, tak to je dost alarmující.......jediný vrah je všechny takto prechytračovat ? Smutné. Konec drtivý, nedalo se čekat, že to skončí nějak pozitivně, ale toto. Fíha. Za mě dávám 76 % ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dokonale vystihnutý chaos pri vyšetrovaní, kedy je na stole nepostačujúce množstvo relevantných informácií, ktoré si naviac každá strana interpretuje či filtruje v závislosti na svojej pozícii, skúsenostiach a podľa toho, čo sa tu od koho očakáva, prípadne, čo je komu dovolené. Takže aj keď majú všetci do jedného riešenie doslova a do písmena priamo pod nosom a rovno pred očami (a aj o tom väčšina z nich vie), blúdia v zúfalom kruhu. O to zúfalejšom, že všetkým dýcha na krk čas... a to sa im ešte do toho montujú hovná na starostovom ksichte (čoby do celkovej výpovede skvele využitá vedľajšia línia). Dlho som veru nevidel taký intenzívny, pritom (práve vďaka tomu, ako sú tu veci podávané) presvedčivý nervák. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Won-Chan Hong, Shinho Lee, Hong-jin Na .. Občas mi přijde, že mají v Jižní Korei na jedno téma jednoho tvůrce, který, ač bez velkých předchozích filmařských zkušeností, dojde s vlastním scénářem a sám pak skvěle, stylově, neotřele a zajímavě natočí výborný film. A pak o něm už dlouho není slyšet. To je případ Hong-jin Na a jeho Chaser. ___ Syrová kriminální podívaná se zajímavě rozestavěnou strukturou vyprávění převážně během jedné dlouhé noci, kdy se odkrývají velké věci. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Dost skutečně a syrově vypadající thriller, obsahující pár větších uvěřitelných náhod, které neškodí a naopak dávají filmu ještě napínavější děj. Jen nevím proč při hledání mrtvol nepoužili psy. Možná je spíš mají k jídlu. Každopádně málo který film zanechá takový dojem jako bílé maso a přitom se nepoužívají žádné přehnané scény, žádné střelné zbraně, naprosto věrohodné rvačky… ()

petero 

všechny recenze uživatele

No paráda. Ku kórejskej kinematografii sa vždy oplatí skĺznuť. Nie len že to nesklame, kvalitné prevedenie je samozrejmosťou, dokonca dokáže aj prekvapiť a The Chaser je opäť jedným drsným thrillerom ponúkajúcim pohľad na prácu neľútostného vraha prostitútok vysmievajúci sa polícii pričom ich pasák sa svojho bieleho mäska len tak ľahko nevzdáva... charaktery, charaktery, s tým sa už dá pracovať. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama