Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

salalala 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem na tenhle film čekal a konečně jsem se na něj podíval a výsledek? Rozhodně to není špatné, ale ve výsledku je to takový nic moc film, který vždycky jen něco naťukne a nedořeší. Jednoznačným pozitivem filmu je hlavní představitel Manuel Rubey, který když poprvé navlékl kabát a klobouk a vyšel před své spoluhráče z kapely, jsem si řekl. "Tohle je Falco". Jinak ale některé etapy života jsou úplně vynechané, rychle se skáče z jedné události do druhé a běžný fanoušek místy neví, proč ten Falco byl vlastně taková hvězda. I ten vztah s manželkou se mění jen ve věčné opouštění a usmiřování se, což už po chvíli nudí. Jeho smrt tam taky není dořešena, prostě se rozjede do křižovatky a film končí. No a o comebackovém albu Out Of The Dark se tam nemluví vůbec, i když tam písničky z něj hrajou. To jsem trošku nepochopil. Falco jako to lepší z hudby osmdesátek si svůj biografický film zasloužil, ale škoda, že nakonec dopadl tak průměrně. 60% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Germáni natočili pekný životopisný film o hudobnej osobnosti z Európy z 80. rokov. Tie roky sú aj pre mňa určitým obdobím nevkusu, ale Falco bol iný, síce mal taký temnejší štýl hudby, ale bola skvelá. Najmä pieseň, ktorá končí tunelovou scénou, myslím, že sa volá Out of the dark je moja najobľúbenejšia z jeho repertoáru. Avšak ukazuje aj nezvládnutie života v jeho podaní a jeho trápenie, ktoré skončilo tragicky, len ktovie, či to bola len nešťastná náhoda alebo si tak zobral život sám. Nechcem ho súdiť, jeho život o ktorom viem neschvaľujem, ale tvorba bola o inom. Čakal som trocha kratší film, ale nebol zle spracovaný, mal celkom dobrú nadväznosť jednotlivých scén. Falco bol príkladom, že sláva nie je tá pravá hodnota o ktorú by sme sa mali snažiť. Rok 2008 ako som spomínal pri iných filmoch je pre mňa rokom experimentov a tuto sa mi to čiastočne potvrdilo, už aj témou. Ako životopisný film veľmi dobre zvládnuté. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Falca mám rád už od dětství a vracím se k němu v průběhu života pravidelně. pravda, až tento film mě přivedl k tomu, zkompletovat si jeho diskografii. Žádný film nedokáže pojmout a objektivně zohlednit jakoukoliv osobnost, je to nemožné. Ale jde to udělat špatně a dobře a tohle je uděláno dobře, byť některé úseky přeskakuje, jiné pojímá velmi zkratkovitě, ale Falco byl fenomen a to film obsahuje. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda životopisné filmy, zvlášť hudební, kde očekávám hodně hudby. Tento film je o hudební ikoně, která se dokázala prosadit ve světě v době, kdy denně vznikal nový megahit a konkurence co do počtu by mohla několikrát obejít planetu. Znala jsem ho jako jedinečnou osobnost, teď vidím, že kupodivu největší pecky byly dvojjazyčné jako např. Wienna Calling, Rock me Amadeus, Jeanny nebo Out of the dark. Jeho rozervaný život megastar, pod šíleným tlakem médií, nemohl být jiný ani snad nemohl jinak skončit. To je prostě osud většiny hvězd, které vystoupaly vzhůru raketovou rychlostí. Manuel Rubey jej ztvárnil důstojnou formou, moc se mi líbil, připomínal mi Deppa, ale je mnohem lepší. Tvůrci si dali opravdu záležet na zajímavém chytlavém pojetí i precizním zpracování tématu. Každopádně je dílo hrdým piedestalem na pomníčku slávy nesmrtelného Falca. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Falco byl v tehdejší době jméno a je znát, že si tvůrci s tímto filmem dali skutečně záležet. Jeho život, problémy, všecko nádherně vystihli do plátna a mně se to neskutečně líbilo. Jedno negativum bych ale měl, i když s tím se tak nějak nedá co dělat. A to se zpěvem herce, ztvárňujícího Falca. Alespoň to mohli trošičku počítačově upravit, ale nevadí. Jako celek film funguje výborně. Jeho muzika se mi líbila a tady jsem měl možnost jeho život v kostce nádherně vidět. Pamatuji si jako malej capart, když jsem jezdil do Žďárských vrchů do chatek, jak tam známej měl ty Německý kompilace Just 2 Dance, nebo tak nějak. A tam hitovky jako Der Komissar, Rock Me Amadeus nebo Mutter, Der Mann mit dem Koks ist Da...vypalovačky jak cyp, jako malej jsem to hrozně žral. Falco, ačkoliv ve filmu lidé kolem něj tvrdili, že byl první bílý raper (a ty bych já nejradši vystřílel z povrchu zemskýho) také byl výborný umělec, kterého potopil fakt, že překonat sebe sama není tak jednoduchý proces, který by se dal opakovat...několikrát. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno