Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Falco bol a vždy bude veľkou láskou môjho života.Ako dieťa som o ňom nevedela zhola nič,zaujímali ma len jeho najväčšie hity a bravopostery s jeho podobizňou,no ako sa postupne stával legendou a ja pomaly dospievala,moje srdiečko zahorelo po bližšom poznaní tohto výnimočného a nádherného muža,ktorý svojou tvorbou výrazne ovplyvnil moju generáciu.Jeho smrť ma zasiahla na tom najcitlivejšom mieste a spolu s ním odišla na večnosť aj veľká časť mojej detskej duše.Dlhých desať rokov som čakala,kým sa nájde niekto,kto podrobne zmapuje jeho život a kariéru a podá o tom svedectvo prostredníctvom filmu.Falco nie je žiaden prevratný životopisný epos a nebyť mojej neskonalej vdaky za to,že vôbec vznikol,zrejme by som bola vo svojom hodnotení oveľa kritickejšia.Herecký výkon Manuela Rubeyho považujem za veľmi dôstojný,je vidieť,že Falca poctivo študoval a dokonca sa mu podarilo naňho podobať aj fyzicky.Oveľa horšie mu to ide s napodobovaním Falcovho nezameniteľného hlasu,ale nechajme to tak...Som vdačná za tento film a viem,že si ho pozriem ešte veľa,veľa krát. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Týden před shlédnutím v kině, jsem přehrál většinu klipů na youtube a mockrát přeposlouchal Best Of od Falca. Pár životopisů hudebníků jsem již viděl a tento evropský je takový při zemi, žádný Hollywood - prostě evropské, tudíž více uvěřitelné. Představitel byl opravdu identický a v některých scénách mě až mrazilo (Jeanny) - klipy jsou opravdu přesně podle předlohy přetočeny. Přízvuk herce byl perfektní a gesta také. Je vidět, že herce dělá také příležitost, když si vemete v čem představitel dříve hrál. Je to vlastně takové hudební drama o nevyléčitelném alkoholikovi a narkomanovi. Skvělé role zde měli i Falcova máma a žena. Do konce roku mám přeFalcováno :-) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

falca,jste buď milovali,nebo nenáviděli.já osobně mám rád jeho hudbu,ale o něm,jako o člověku jsem prakticky nic nevěděl.film německých tvůrců je od a do z naprosto perfektní,vynikající popis života excentrické hvězdy,ve skvělém tempu,se skvělým manuelem rubym,který ve filmu všechny písničky nazpíval sám.a musim říct že třeba u jeanny nebo u rock me amadeus,jsem to ani nepoznal.jen při out of the dark.no,prostě luxusní film,který sem si pustil hned dvakrát po sobě,kvalitou dosahující stoneových the doors.tak out of the dark děcka:-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve své (možná záměrné) nevyrovnanosti velice sugestivní a svým způsobem i velice intimní portrét neobyčejně výrazné osobnosti: Kontroverzního a emotivního rebela - a zároveň talentovaného a citlivého umělce, kterému svět ležel u nohou … a on svou rozervanou duši utápěl v alkoholu a v drogách. Chtěl žít svobodně a podle svého - ale nedokázal ovládat sám sebe. Miloval a toužil po šťastné rodině - ale neuměl lásku dávat. Navenek vzbuzoval dojem arogantní a přezíravé hvězdy, ale žil v neustálém stresu a ve strachu z neúspěchu - a zůstal v tom sám. Podobal se zářivému meteoru na noční obloze, který jasně vzplane a shoří během okamžiku … a na chvíli vám dá pocítit propastnou hloubku a iluzi věčnosti. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V jednom záběru nafoukaná arogantní hvězda, v druhém sjetá a opilá troska. A takhle se to střídá a opakuje až do konce. Destilovaná nuda, která mě semtam probudila stylizovanými videoklipy. Bohužel, Falco zpíval německy a evidentně to nebylo nic, co by stálo za to přeložit a otitulkovat (kupodivu s výjikou Jeanny). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama