Reklama

Reklama

Být upírem je zábava - ve dne spí, v noci nasávají a nesmrtelnost také není k zahození. Pokračování komediálního hororu z 80. let se odehrává v Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris se svou sestrou Nicole. A právě ji musí zachránit před proměnou v nemrtvou.  Prospat celý den. Nasávat celou noc. Nikdy nezestárnout. Stát se nesmrtelným. Vlastně je to zábava být upír. Před několika lety poklidné pobřežní město sotva přežilo epidemii upírů. A teď jsou zpátky… ještě horší, hladovější a připravenější ponocovat. Pokračování kultovního hororu z 80. let nás zavádí do Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris Emerson (Tad Hilgenbrink) se svou mladší sestrou Nicole (Autumn Reeserová). Sirotci, kteří ztratili při autonehodě rodiče, se sem přistěhovali s excentrickou tetou Jillian (Gabrielle Roseová) a záhy se stanou kořistí místních zdivočelých surfařů, kteří jsou ovšem mnohem horší než chuligáni - jsou to upíři. A když se Nicole nevědomky napije upíří krve, její bratr musí najít a zničit vůdce gangu upírů dřív, než bude sestřina proměna dokonána. Režie se ujal P. J. Pesce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Chjo, to zas bylo... no blbost, no. Někdo asi zamejšlel, že nejhustější postava má být Corey Feldman jako Edgar Frog, ale nemůžu si pomoct - ten jeho hranej "drsňáckej" hlas byl fakt jenom hranej. S upírama to šlo s brutálností na kopec a s ostatním z kopce - hlavně s tím, jak se nechali zabít. Přitom jejich rychlost byla lidským okem skoro nepostřehnutelná, takže nevím, co jako zamejšleli. Asi se nechali zabít shcválně, aby ten film už mohl skončit. A za to jsem jim byl vděčnej. Jak zpívá Ivan Mládek - "chlapa dělaj brejle, pleš a břicho", tak tady by se to dalo použít jako "upíra dělaj naběhlý obočí, zkrabatěnej nos a furt vyceněný zuby". No, tu poslední poznámku jsem si mohl odpustit, co? Jediný, co tam na mě působilo jako trošku tahák, byl překvapivě dobrej Angus Sutherland, ale jako upír stál za staženou předkožku. Doufám, že někoho nenapadne točit trojku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď ide o filmy o upíroch tak som sa naučil byť hodne obozretný. V posledných rokoch sa z tohto horrorového subžánru stala popkornová zhovadilosť pre zakomplexované školáčky a ukrivdených emo chujkov. Je mi zle z tých všeliakých romantických "Twilight" sračiek a pubertálnych "Upírských denníkov". "Stratených chlapcov" si pamätám ako celkom podarený kúsok z konca osemdesiatých rokov. Po viac ako dvadsiatich rokoch bola natočená druhá časť - "Strateni chlapci: Klan upírov". Nesie sa v podobnom duchu ako pôvodný snímok. No nie je to celkom ono. Niečo tomu chýba. Zdá sa, že nové milénium vamp horrorom moc nepraje. ** ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut to ještě jakž takž šlo, ve 31 první minutě nastoupil neskutečně (trapně) komický okamžik a ….. mě došlo, že můžu vypnout mozek. Nejneuvěřitelnějšího, nejnevhodnějšího a nejtrapnějšího „lovce upírů“ jsem snad ještě neviděl. Pokud si to neužijete jako jeden velký WTF úlet, je to prakticky nehodnotitelné. Kdyby mi bylo tak o 22 let méně, určitě bych ještě něco přihodil. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teprve ted jsem si všiml že jsem film nehodnotil a při tom jsem ho viděl už 2x. Jedná se o klasický pokračování které se snaží dát do filmu více akce, více cool frajírků, ale zapomíná na to co dělalo LB tím pravým. Kvalitní hudba a lepší postavy, 3 díl byl podle mě kvalitní ale tady to je prostě na rychlo spíchnutý pokračování, které navíc má hodně špatného hlavního záporáka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mne docela příjemné překvapení, obstojně jsem se bavil od začátku až do konce. Jasně, je to béčko jako hrom, ale tak nějak sympaticky nechá vzpomenout na hravá osmdesátá léta a už jenom proto stojí za vidění (pokud tedy nemáte zrovna po ruce něco přímo z tohoto období) . K takovýmhle filmům je těžké se nějak obsáhleji vyjadřovat, ty vám prostě buď sednou, anebo ne. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V posledním záběru se Edgar Frog (Corey Feldman) střetne s upírem Samem. Jde o Sama Emersona z prvního dílu. V obou případech jej ztvárnil herec Corey Haim. (Lorge)
  • Roli hlavního upíra ztvárnil Angus Sutherland, který je nevlastním bratrem známějšího Kiefra Sutherlanda. Kiefer Sutherland přitom hrál roli hlavního upíra v prvním dílu. (Lorge)
  • Jamison Newlander, ktorý účinkoval aj v pôvodnom filme The Lost Boys (1987), sa síce zúčastnil natáčania, jeho scény však boli vystrihnuté. (beso74)

Reklama

Reklama