Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Skillpa (Cillian Murphy) a jeho žena Emma žijí navenek velmi spořádaný život - John pracuje jako úředník v bance, a Emma se o něj vzorně stará. Nikdo z celé vesnice ale netuší, že John a Emma je jeden člověk - a že John trpí zvláštním typem schizofrenie, která v něm střídá obě osobnosti. Ale v okamžiku, kdy do jejich domu nabourá vlak a toho chce využít starosta ke své volební kampani, začíná mezi Johnem a Emmou boj. O volební kampaň, o bezpečí "rodinné" přítelkyně Maggie, o samostatnost ... Téma vypadalo velmi slibně, navíc v hlavní roli bezkonkurenční Cillian Murphy (který si "ženskou" roli už kdysi střihl) - doufal jsem že mé očekávání nevyjde vniveč. Bohužel zázrak se nekonal a z filmu, který měl našlápnuto k veleúspěchu, zůstalo jen "obyčejné" (i když rozhodně originální) drama. Spousta hereckých hvězd (kromě Cilliana Murphyho např. Susan Sarandon, Josh Lucas, Bill Pulman, Ellen Page) ale zůstala nevyužita. Nebýt skvělého výkonu Cilliana Murphyho tak by mé hodnocení bylo ještě o stupeň horší ... ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Nezávislý a pomalu vedený psychologický thriller s výborným obsazením a excelujícím Cillianem Murphym, kterému tahle komorněji laděná "poloha" sedla více než bohémská role ve Snídani na Plutu. Debutující Lander si rozhodně ostudu neudělal, atmosféra snímku je příjemná a stupňující se a nechybí ani prvky paranoie, bez kterých by prostě tenhle film se svým námětem fungovat nemohl. Na druhou stranu, nějaké výraznější vypointování by rozhodně na škodu nebylo. Celý ten námět je totiž nesmírně zajímavý a přestože v tomhle podání není špatný, nelze se ubránit pocitu, že se z toho dalo vytěžit víc. Mnohem víc. 75 % ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, napjaté, psychologické, strašidelné, tajemné. Zvláštní psychologický schozofrenní film o pánovi, který měl komplex již z dětství. Vše je obestřeno tajemstvím a neustálým strachem z přítomnosti již zemřelé matky. Do toho nervozní hudba s vysokými cvrlikavými tóny a jste celou hodinu a půl ve střehu a napnutí. Herecké výkony dobré, zejména dvojrole (jednorole) hlavní postavy . Konec gradující. Film pro někoho, kdo chce být chvilku napnutý. ..trochu jako od Hitchcocka.. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film jsem objevil na stránkách čsfd tak jako všechny(a že jich je),který v posledních letech nebyli na dvd ani v kině.Zaujal mě perfektním obsazením,a protože se uváděla cena 59,-,koupil sem ho ve stánku z novinama.Překvapivě stál 99,-,a stál za hovno.Vleklé psycho drama,jak od Hitchcocka,prostě děs.A tak dvd v pěknym obalu letí do popelnice.Jedna hvězda navíc za Ciliana Murphyho,jeho schizouš byl zahranej vskutku bombově.30%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já kolikrát dělám, že přepnu a koukám. Takhle mě zaujal i tenhle film, o kterým jsem nevěděl nic a pak bum...stojí před obrazovkou Cillian Murphy a je oblečenej jak ženská. Měl jsem z toho trošku šok, ale když jsem si přečet obsah, tak jsem všecko pochopil. Proto, právě u tohoto filmu doporučuju nejdřív přečíst obsah. Ať víte do čeho jdete. Já to nevěděl, a pak jsem čuměl jak puk. Kromě toho film není horor ani mysteriózní. Hlavně je ale dost zajímavý, tak na tři hvězdy. Kde právě nápad sežral všechny tři hvězdičky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama