Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

bassator 

všechny recenze uživatele

Film bez jakéhokoliv smyslu, bez jakýchkoliv logických souvislostí, s příšernými hereckými výkony. Takto to dopadne když se sám o sobě špatný herec obsadí do role režiséra a zahraje si k tomu i hlavní roly. Jediná věc proč film nehodnotím odpadem je zajímavý (ač absolutně nelogický) závěr a "relativně" napínavá atmosféra filmu... - 5. 1. 2012 - 10% ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Začátek dost nadějný na skvělý nápad na horor. Pak mě ovšem začali štvát záběry, které mi připomínaly komix a kvalita filmu začala ubývat. Ale když mladý pár narazil na podivného člověka, začalo se mi to dost zamlouvat a já jsem začínal chápat, že to neni úplný odpad. Když film došel k vyvrcholení, tak jsem byl v šoku, nevěděl jsem co se bude dít a jak film skončí (hodně překvapilo). ALe ten závěr? Jakože dobrý nápad, ale když si to vrátim zpátky, nedávalo my to prostě smysl. 49% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, strávil jsem i tu digitální a klíčovou zadně projekční onanii, když mi došlo, že to asi nebude jen snaha ušetřit, ale i jakýsi pokus o "umění". Musím se přiznat i k tomu, že mě to příběhem docela strhlo a fakt jsem byl zvědavý, jak to skončí. Takhle levný, jednoduchý, podbízivý a bezpracný závěr jsem ale fakt nečekal a opravdu mě dost zklamal. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen zvědavost jak si povede T.Jane za kamerou mě navedla na tenhle film.Je smutný že se takováhle pitomost dostane do kin,a spousta už natočenejch filmů se solidnim hodnocenim se maximálně dostane na některou debilní tv stanici,což nesnášim.Tady dvacet minut nudy přivádí člověka k pohrávání si s myšlenkou,že vypnout to bude nejlepší řešení.Pak se Jane ptá svý nadržený ženy,jestli sou normální,a já za něj odpověděl,že ne,protože jen debil může mrhat časem na něco tak zbytečnýho.Film sem možná pochopil,ale přišlo mi to dost slabý.20%. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama