Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo asi trochu inspiroval Davidem Lynchem, ale přitom se snažil natočit i noirový snímek. Vzešlo z toho něco, co by mohlo být chytré, minimálně se to tak tváří, umělecké, ale v konečném důsledku je to jen taková banální historka, která si ráda hraje s černou, které je zde opravdu požehnaně. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přiřadit tento film k Podobným k Lynchovému Lost Highway? Jen díky tomuto "doporučení" jsem se na film podívala a očekávala od něj atmosféru Lynchových filmů. Jenže to celé začíná jako obyčejné béčko o dvou novomanželích, kteří v poušti naleznou zraněného muže. Hlavní dvojka pořád cukruje jak nadržení puberťáci a po půl hodině zjistíte, že se vlastně ještě nic pořádně nestalo. Ke konci filmu se vytasí s nějakým rádoby šokujícím twistem, který ovšem s těmi Lynchovými nemá nic společného. Udělat v příběhu časovou smyčku dokáže i nadějný osmiletý spisovatel. Jeden z těch filmů, u kterých vám je líto, že jste se na ně dívali a neustále čekali, kdy se už stane něco, co vás přirazí do křesla a ono nic. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je to sice první den jejich líbánek, ale žádná velká romantika to není. Svatební cesta je zavede doprostřed nevadské pouště, kde během noční jízdy narazí na zraněného muže po autonehodě. Jenže muž se chová velmi zvláštně, jak se zdá, oba dva dobře zná a po cestě dokonce Dicka fyzicky napadne. Když jej při potyčce Dick zabije, začínají se mezi Ginou a ním objevovat první rozpory ... I když Dark Country začíná velmi slibně, brzy (jakmile se setmí) se z celého filmu stává jen polohororové béčko. Z nějakého záhadného důvodu se mi podařilo pointu uhodnout hnedle ze začátku, takže jsem se po zbytek filmu jen úspěšně nudil (a z nudy mne nevytáhl ani Ron Perlman v asi nejnicotnější roli kterou kdy hrál). Čekal jsem, jestli to celé nezačne alespoň na konci dávat trochu smysl, ale nějak se to "panu režisérovi" (který si zároveň střihl hlavní i vedlejší roli) nezadařilo. Taktéž bych doporučil přidat do filmu alespoň slabounké osvětlení - scény kdy hlavní hrdina kouká do kufru od auta, a divák nevidí nic než temnotu, jsou v tomto filmu zcela obvyklé. Jestli mohu doporučit něco z podobného žánru, tak Triangle. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jsem si myslel, že to bude něco ve stylu Give 'em Hell, Malone... (mluvení sám pro sebe, podkreslený trumpetovou hudbou). Ale bylo to trochu jinak - hororový, ne gangsterka. Thomas Jane tentokrát i režíroval a nevím, jestli to je ten háček. Je mi jasný, že plno lidí odsoudí použití lacinejch triků a třeba plátno jako pozadí při jízdě autem. Ovšem já to vidím jako stylizaci tohoto filmu. A ta ušla. Horší to bylo s dějem, kterej mě docela zklamal. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)
  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama