Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (247)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

rozjuchany zabacky road trip pres baziny mesta jazzu + klasicky vychudly (zajimave, jakto, ze ti padousi jsou vetsinou vzdycky takove tycky,...) lotr, tentokrate upsany peklu.. coz je na muj vkus az prilis nebezpecne a strasidelne (myslim ted na deti, ne na sebe), ale Disney to uz parkrat zkusil, takze az tak prekvapen nejsem.. Roztomile postavicky (priblbly tlustoch - lovec, priblby krokodyl - dalsi klasicka disney metoda, ta svetluska, to uz bylo neco jineho), zajimave zmodernizovani klasicke pohadky, pocta jednomu mestu a jednomu stylu (ted me napada, proc dali zrovna ted hlavni hrdinku afroamericanku..) a typicke pekne pisnicky.. i kdyz nekdy trochu otravne.. takze takove prumerne 4, snaha o pripomenuti starych casu se ceni, ale prece to mohlo mit trochu lepsi dej.. vcelku souhlasim s Nathalii :-) ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Jak narvat příběh který se dá lehce odvyprávět za dvě minuty do filmu, který má hodinu a půl? Přesně takhle. Složit kvantum průměrných písniček a trošku překopat děj, aby nebyl tak krátký. Typická "disneyovka". Animace stejnostejné jako před 60ti lety, příběh provařený, že už snad ani nemá čím překvapit. Podle mě poslední přelomová díra do stvěta byl od Disneyho Dumbo, a od té doby se to celé jen tupě opakuje. Chybí tomu Miyazakovsky netradiční děj a nápady hýřící animace. Tohle nadchne snad jen ty nejmenší a to ještě tak, že na to za týden již ani nevzpomenou. Nemohu říci, že bych se nudil celou dobu, ale zasmál jsem se jen málokrát a to se domnívám, že je má duše stále dostatečně dětská. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická pohádka, která se v porovnání se staršími disneyovkami rozhodně nemá za co stydět. Postavy jsou sympatické, písničky nijak nepřekáží ("Never Knew I Needed" je přímo dokonalá), český dabing v čele s Kornem se také povedl. Dějová linka světlušky Raye mě až dojala. Opravdu pěkná podívaná pro děti i dospělé. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Konecne nejaky Disney animak aj o cernosskej hrdinke :-). Tak krasne a zaujimavo sa to zacalo, vyzeralo to byt na 5*, ale ked prisiel na scenu ten carodejnik a tie temne sily "cierne tiene", film u mna v konecnom dosledku klesol az na 3*. Asi nie prilis vhodne pre male deti. Animacia pekna...ale trochu malo humoru a pesnicky tiez len priemerne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická a slušně odsípající pohádka do Walta Disneyeho, která potvrzuje, že i pro klasickou 2D animaci je v dnešním světě místo. Najednou totiž působí svěžím dojmem. Pohádkový příběh je ale také více než slušný, humoru je tu více než dost. Akorát těch písniček je místy až moc a postupem času už mi začaly lézt krkem. Děti si to ale náležitě užijou, o tom žádná. 70% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Styl animace byl ovlivněn především snímkem Lady a Tramp (1955) pro městské scény a snímkem Bambi (1942) pro scény z Bayou. Tyto filmy byly podle názoru režisérů vrcholem animace v klasickém stylu animace Disney. (Epistemolog)
  • Farba oblečenia kamarátov hlavnej hrdinky sa počas tancovačky mení. Pri pozvaní si je možné všimnúť fialovú pri jednej a oranžovú pri druhej postavičke, pri podávaní večere si už farbu šiat ale zamenili. (D1705)
  • Film nesl původně název „Žabí princezna“. Disney změnil několik klíčových prvků filmu poté, co dostal řadu stížností na rasovou necitlivost. Kromě přepracování obrázku, aby se zabránilo implikaci, že první afroamerická princezna z Disney byla ošklivá, se jméno hlavní postavy změnilo z Maddy na Tiana, protože Maddy znělo příliš jako Mammy. Byl také vynechán subplot o její práci jako služebné, aby se zabránilo negativním stereotypům. (Epistemolog)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama