Reklama

Reklama

Strach(y) ze tmy

  • Francie Peur(s) du noir (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dotek pavoučích nohou na lidské kůži… Nevysvětlitelné zvuky uprostřed noci v cizím domě… Injekční jehla, která se přibližuje blíž a blíž… Bílé tesáky rozzuřeného psa… Deset světoznámých komiksových tvůrců oživilo odvěký strach ze tmy a vytvořilo jedinečný animovaný film. Film otvírá příběh chlapce, který se stane obětí atraktivní dívky. Volně navazuje noční můra malé japonské holčičky Sumako, která se ne a ne probudit. V dalším zlém snu mizí lidé, neznámo proč, v hlubinách bažiny. Ticho přeruší děsivý štěkot smečky psů, se kterými se po svém panství prochází španělský šlechtic. Pán s knírkem zase přijde na to, že v domě, kde hledal úkryt, není všechno zcela v pořádku. Celým filmem se cyklicky prolíná úvaha nad stavem lidstva, kterou doplňují uhrančivé abstraktní obrazy. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (76)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nic pro ty, kteří musejí mít vždycky všechno vysvětleno od A do Z a pointu naservírovanou na stříbrném tácu až pod nos. Kdo si dokáže vychutnat atmosféru a rozdílná, ovšem bez rozdílu osobitá výtvarná pojetí jednotlivých příběhů, ten je zde na správné adrese. Monolog doprovázený proměnlivými obrazci mezi jednotlivými povídkami mne sice příliš nenadchl, ale ani ten nepovažuji za ztrátu času, zbytek filmu mne do sebe dokonale vtáhl a poskytl mi i pár námětů k přemýšlení. Ještě k tomu "výtvarnu" - Alfred Kubin, Giorgio de Chirico nebo Odilon Redon patří ke jménům, která mne při sledování "Strach(ů) ze tmy" napadla - všichni tihle pánové měli k titulnímu tématu také vždycky co říci a hlavně se k němu stejně jako autoři snímku uměli vyjádřit kresbou, která jak je vidět dodnes inspiruje :-) . ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, co bohužel potvrzuje moji teorii - animovaný horor nedokáže vyděsit. Rozeberu všechny příběhy (a ne, nejsou pojmenované): 1.PŘÍBĚH - Asi nejzajímavější příběh, s nějakým dějem, se sympatickou hlavní postavou, nenudí... Jo, kdyby to celé vypadalo zhruba takhle, budu radši (4*) 2.PŘÍBĚH - Proboha, to byla blbost. Příběh naprosto pitomý, animace hrozně špatná, naprosto bez emocí... Ach jo, ti Japonci... A i na ně to bylo hrozně špatné... (odpad!) 3.PŘÍBĚH - Tak jo, tady je něco jako děj, bohužel mi nějaké vysvětlení buď uteklo nebo prostě není... Ale ta hudba tam je vybraná dobře. (2*). 4.PŘÍBĚH - Příběh ve tmě, doslova, takže zpracování za jedna, ale dějově je to tak strašně nudné a utahané a než se něco vůbec stane, tak to dlouho trvá (1*). Do toho máme ještě přidaný příběh o šlechtici a čtyřech naštvaných psech, který je vyprávěný postupně mezi příběhy a ještě tu je sem tam úvahy nad lidstvem, které mají se strachem ze tmy společného tolik, jako Adam Sandler a artové filmy... Celek tedy jedno velké zklamání. 2* ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nesmierne originálny čierno-biely animovaný horror pozostávajúci zo štyroch samostatných poviedok. Ako tu poniektorý v komentároch spomínajú, nie všetky poviedky sú rovnakej kvality, no mne osobne nesadol iba príbeh japonského dievčatka. Čo mi však sadlo bol príjemný minimalistický vizuál ktorý sa hral hlavne zo zvukom. Bolo to aj vynikajúce narozprávané. Všetko toto spolu tvorilo jeden kvalitný atmosferický, no miestami obsahovo fakt chorý, horror ktorý má dokonca aj umelecký presah. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Počin stejně zvláštní jako zajímavý. Několik různých tématických povídek v různých animacích. Mrazivé, mysteriózní, napínavé, filosofující, až strašidelné. Každá z nich má něco do sebe, buď obsahově, nebo animací. Nejvíce se mi líbila, hlavně provedením, poslední povídka o muži uzavřeném v šatně. Pokud se vám podaří na ten film a jeho atmosféru naladit, bude to lahůdka. 3,5* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V první polovině toho zvláštního dílka jsem cítil lehké zklamání. Druhá polovina mě ale nadchla. . Film nesleduje jen strachy ze tmy ale všechny možné formy strachu obecně, v ženských monolozích konečně nabírá ten správný přesah a poslední povídka je čirá... hustota!! Takže nakonec spokojenost. Francouzi přeci jen umí.. ;) Jinak hudba je geniální a 2D animace zase jednou převálcovala tu 3D... ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama