Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic nečekal, nevěděl jsem, o čem to je a ani jsem nevěděl, kdo všechno tam hraje. Zkrátka a dobře, nechal jsem se překvapit. A překvapený jsem byl i na konci, jak se dá zazdít opravdu zajímavé téma… Choke není špatný film, bohužel mi přišlo, jakoby si liboval v tom, že skáče z komedie do rodinného dramatu (a ne moc plynule). Navíc, všichni zúčastnění mají za sebou mnohem lepší role, kde toho předvedli mnohem víc (pokud chcete vidět Sama opravdu hrát, pusťte si Moon či Frost/Nixon, pokud chcete vidět hrát Kelly, pusťte si Boardwalk Empire nebo Trainspotting a pokud chcete vidět něco víc z Paz, tak taky vám doporučím Boardwalk Empire :-)) Ten twist na konci je sice fajn a nečekal jsem ho, ale to je asi to jediné opravdu zajímavé na tomto filmu. Jinak je to veskrze průměrný snímek o několika zvláštních lidech…50 %. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale to je spíše zásluhou Palahniukových hlášek. Adaptace je to spíš průměrná, a hodně trpí srovnáním s nedostižným Klubem rváčů. Choke vypadá velice obyčejně a působí poněkud televizním dojmem. Filmu neprospělo, že téměř neobsahuje vnitřní monology, což velice podkopává sílu předlohy. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Celé to začalo jako běžná, nenáročná, americká komedie, takže jsem se připravil na trapné vtípky a provařený děj, ale výsledek byl nakonec úplně odlišný. Tento snímek sice nebyl úžasný, byl ale vtipný, protože humory v něm použité fungovaly, tvůrci navíc zvládli i dramatickou rovinu a film, o němž jsem už dopředu uvažoval jako o další prvoplánové komedii, získal nečekaný přesah. Situaci pomohlo i to, že mám k Samu Rockwellovi dlouhodobě pozitivní vztah, a tak trochu i to, že si zrovna reprízuji seriál Community, takže mě notně pobavila role Gillian Jacobs. Přidanou hodnotou této záležitosti je i její neocenitelný přínos v oblasti prevence rakoviny kůže; nejedna blondýnka si díky prosté radě může mocně posílit své šance proti této zákeřné chorobě. Abych to tedy shrnul; podle mých očekávání se mělo jednat o nenáročnou komedii, ale ukázalo se, že má tento snímek hloubku a že jsem ho už předem soudil. Uznávám svou chybu a hodnotím čtyřmi kousky. / Poučení: Nenech se svazovat minulostí. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Z rečí, lepšie povedané z humoru tohto príbehu mi sem- tam ...::::fúú::::... skoro zabehlo, ale to nechajme na mňa, že? Unikátnosť rozprávačského talentu, supervízia komiky, štipľavosť námetu a exhibicionizmus hereckého umu a navyše, ideálna stopáž hovoria za všetky hviezdičky /či zabehnuté slová/. Len tak ďalej, rejža! ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si to vychutnají tací, co viděli, nebo četli FIGHT CLUB, protože je tam nespočet podobností, od ženský, co všechno zruinuje, úchylek, odcizení, léčebný skupiny, přes satirickou nadsázku, až po nihilismus. V úvodu se objeví i několik formálních prvků převzatých od Finchera, ale hloubkovou interpretačně bohatou sondu rozhodně nečekejte. Nezávazná černohumorná satira bez přesahu. Knihu jsem nečetl. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)
  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)
  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)

Reklama

Reklama