Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jako pocta a další příspěvek do žánru více než zdařilé, jako samostatně fungující počin a nabušená parodie až mdlé. Fórků, žánrových zlepšováků a nekorektního utahování si z vlastních řad je totiž po úvodní dvacetiminutovce poskrovnu a absenci jakéhokoliv děje, kvůli čemuž film skončí stejně tak rychle jako začal, ani pekelně cool Michael Jai White (obdařen navíc bojovou průpravou, díky které film působí v akčních sekvencích oproti 99% blaxploitationů až přesvědčivě) před průměrem nespasí. (44. MFF KV - 5.7.08) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ani Jim Brown jako Bond by nedokázal tak krásně zlikvidovat doktora, který nebyl Who. Sanders vytvořil naprosto dokonalou sedmdesátkovou atmosféru, nenapadá mě nic, co bych jí mohla vytknout. Scénář má několik geniálních míst, naprosto nejbáječnější je debata Dynamita s bratry o starověkých dějinách. I díky vynikajícímu Jai Whiteovi se jedná o jednu z nejlepších parodií na akční snímky. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"..donuts don't wear alligator shoes." Blaxploitation na entou.. Michael Jai White je naprosto dokonalý, příběh je neskutečně vykonstruovaný (místy připomíná The Da Vinci code), chyby ve filmu jsou parádně naaranžované, opakované záběry z jiných snímků jsou excelentní (padající auto z útesu) a hlášky a bezmezná vážnost Black Dynamitea jsou zkrátka dokonalé! "'That's not what I meant. Not that - I think you have good looks - I mean, you know these guys with their..' 'Winks and smiles?' 'Yeah.' [Black Dynamite mrkne na Glorii] 'What about the smile?' 'I am smiling.' [Black Dynamite má naprosto strnulý pohled]" ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

černej dynamit je prostě nejlepší, kam se na něj hrabe nějakej Chuck Norris. Ale teď vážně, Černej dynamit je docela zajímavej kousek. Prvních 15 minut jsem přemýšlel jestli to myslejí všechno vážně a má to být akční film nebo pouze komedie. Herci hrají tak špatně, až je to geniální. Příběh je poměrně dost předvídatelnej, ale to vůbec nevadí. Černej dynamit je od začátku do konce propletenej úžasnýma hláškama a nekončícíma akčníma scénama při kterých se člověk popadá za břicho smíchy, i se nestačí divit co se to vlastně děje. Scéna kdy parta černochů došla od toho že se lentilky rozpouštějí na jazyku až k tomu že sladový likér Anaconda zmenšuje pánská přirození byla geniální. Sice mi od začátku do konce připadalo že 90% světové populace tvoří černoši, 9% asiati a 1% běloši tak jsem se celkem dobře bavil. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Humor trochu podobnej jako v Ali G in da House (jen ne tak častou za hranou... vkusu nebo čeho), akorát že je to celý mnohem dotaženější, fakt. Navíc dokonalá parodie a současně pocta praštěnej akčňákům a detektivním komediím 70. a 80. let, se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. Možná né na stoprocent, ale rozhodně je to stoprocentní prdel. Loved it, mistrrr Dajnemájt. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)
  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)
  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)

Související novinky

Reklama

Reklama