Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieža, dobrodružná komédia, ktorú si užijú nielen deti ale aj dospelí. Ja som ju videl ako maturant a tento skvelý dobrodružný príbeh si pamätám aj po dvadsiatich rokoch. To pre mňa veľa znamená. Úvodná časť filmu síce nemá takú zaujímavú charizmu a spád, ale keď deti vojdú do toho jaskynného labyrintu v ústrety veľkému dobrodružstvu, tak sa to rozbehne. A vtip snímku tiež rozhodne nechýba, preto u mňa spokojnosť a zároveň pekná pripomienka časov mladosti. 85/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom tejto snímky môžu byť asi známi herci, ktorí sú tu veľmi veľmi malí. Hlavne skvelí herci súčastnosti Sean Astin a Josh Brolin, Dobrodružstvo tohto typu mám rád a ani mi nevadí, že sú to deti. Príjemná, uvoľnená prehliadka na popoludnie. musím uznať, že som sa celkom aj bavil. Ale nie až akoby som chcel. Snáď tomu napomohlo oprášenie chlapčenských snov. Je to svieži film s pomerne rýchlym tempom, efektami a trochu i humorom. Dokonca aj hudba je veľmi dobrá. Zábavná dobrodružná prehliadka, ktorá poteší hlavne tých, ktorí v sebe ešte stále skrývajú malé dieťa. Dobrodružná rodinná snímka pre celú hodinu. Podľa miestnych komentárov čítam, že sa jedná a celkom obľúbený film, ale ja som o ňom veru roky nepočul, dokonca som naň v živote nenatrafil v televízií. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví, jak se v Goonies všechno (až na prvotní rozhodnutí pustit se vstříc dobrodružství) děje jakoby náhodou. Každý další krok hlavních hrdinů je posouván tím, že někdo někam šlápne a něco se otevře či propadne. Takže pátrání po pokladu postupuje lineárně bez opravdového napětí. To se nedaří přivodit ani trojici (spíš trapně) komických figurek záporáků, kteří jsou zároveň (minimálně) dvojnásobní vrazi (WTF?), ale taky neskuteční diletanti, co si neumí poradit s bandou děcek... Jasně, v podstatě je to celý nadsazený jako v nějakým animáku, ale zároveň to postrádá ty prvky, který takovej animák činí zábavný (např. tu není žádná rivalita mezi chytrou figurkou jako Bugs Bunny a hloupou figurkou jako Kačer Duffy, protože všichni jsou tu pitomci; taky tu chybí fyzický gagy, se kterýma se výborně pracovalo třeba v Sám Doma). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $61,389,680Tržby Celosvetovo $73,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $552,440 //počet predaných kusov 18,666Tržby za predaj DVD v USA $13,176,869 //počet predaných kusov 1,677,695║ Tak táto rodinná komédia sa my dostáva do rúk, keď som už trošku zvyklí na vážnejšie veci z kinematografie ale nič to nemení na tom, že som si to užíval ako malí chalan a zabával som sa(a nie sám) od začiatku do konca. Richard Donner je majster v tom čo robí a tento námet o stratenom poklade podáva z takou ľahkosťou aká sa len tak nevidí, popri tom tam zaznie aj krátka odozva na Supermana. Vo filme sa objaví množstvo už dnes známych osobností ako Sean Astin, Josh Brolin či Joe Pantoliano. Scenár mal na starosti Chris Columbus a citeľne vidieť, že sa moc činil. /95%/ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že o filme The Goonies som doteraz nikdy nepočula. Pre niekoho (a nielen pre Spielberga) musí predstavovať splnenie detského sna. Keďže ja som v detstve nikdy o stratenom poklade a ani o pirátskej lodi nesnívala, v celom tom dobrodružnom príbehu som sa nenašla. Je to taký Indiana Jones pre deti😄 a tak trochu Stand by Me alebo mix oboch. Jednu z hlavných detských postáv si tu zahral Sam z Pána prsteňov, Sean Astin. Videné v kine. [Kult-Sneak-Preview, OV]. Dodatok: Aspoň som získala tip na film pre mojich chlapcov. 65%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Ve filmu bylo použito přes 900 000 galonů vody (necelých 3,5 milionů kubíků). (mi-ib)
  • Herci viděli loď poprvé až při na samotné scéně, kdy ji objeví. Většina vykřikla "Holy shit!". Scéna musela být následně přetočena bez sprostých nadávek. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama