Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevim čim, ale připomnělo mi to Pravidla moštárny. Asi proto, že tam byla moštárna, tady byla včelárna. Samozřejmě anti-negerismus byl v USA starej známej jev a filmů o něm se natočilo už plno, ale tady ten z pohledu dospívající smolařky týrané zasranym fotrem, to bylo zas trochu jiny. A musim řict, že dobry. Až na tu historku o černé Marii a těm černoškám, co u toho vyprávění přispívali svejma fanatickejma náboženskejma pokřikama, což mi připomnělo jejich černošsky bohoslužby a už mi tam chybělo jenom nějaky to halelujá. I když i ten děj mě několikrát dostal do kolen, i když už pořádně nevim čim. Dakota Fanning touhle rolí dokázala svůj um, kterej v dětskejch rozměrech nebyl tak potřeba, protože to hrála na roztomilost. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Včely, včely, včely. Hodně moc včel a mezi nimi královna. Královna Dakota Fanning, která v rámci citově vyděračské psychologické sondy a la "Proč mě máma opustila" předvádí opravdu nepřehlédnutelný výkon. Ovšem zároveň nelze pominout skutečnost, že kvůli její mladistvé vizáži jsou některé scény (se Zacharym) více než úsměvné. Vypadá na deset, zatím v ní prostě ještě není nic ženského, ovšem jindy předvádí chování minimálně třicátnice. Příběh tu naráží na velmi silná témata - pocity viny a vypořádání se s ní, nedostatek rodičovské lásky atp., nicméně chvílemi se objevují takové pohádkové situace a klišé, že je to pro mou cynickou povahu nepřijatelné. Anebo je i skutečný život sám o sobě jedno velké klišé? ()

Reklama

KikiPoka 

všechny recenze uživatele

Tohle byl film podle mého gusta. Osobně mám ráda filmy, které ukazují, jak moc byla (a mnohdy stále zůstává) amerika plná nenávistných a puritánských názorů na věci, které neznají a znát nechtějí. Film s perfektním obsazením, navíc skvěle zasazený do jednoho z nejdůležitějších období pro afroameričany. Všem doporučuji !!! ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu se mi dlouho nechtělo. Nevím proč, možná ten námět nezněl až tak atraktivně. O to víc jsem pak byla filmem překvapená. Dakotu Fanning mám ráda a tady je klasicky skvělá, role předčasně dospělé dívky jí sedne. A vůbec to obsazení, wow. Příjemné drama, které je možná místy až moc přeslazené, ale zaryje se pod kůži. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když jsou představitelé rolí o dost starší než hrdinové, které hrají. Dakota není ten případ, je jednou z mála, která v pohodě zvládne hrát stejně starou holku, jenže s tou svou neobyčejnou a neskutečnou chytrostí je pro mě otravná. Nadaná určitě je, ale mohla by si (nebo spíš její rodiče) vybírat lepší role. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama