Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

1) Hned první sociální scénou padá jedná z možných variant záměrného kýče. 2) Propagace filmu nejčastěji užívá slogan "Romantická komedie z prostředí golfu". Ani jednou jsem se u toho nerozněžnil, ani jednou nezasmál. Doufám, že to nebylo tím, že jsem blb, cynik a nepoznám vtip ani kvalitu. 3) Charaktery všech postav jsou tak ploché, že nikdo takový se nemůže v reálu vyskytovat. Podobná typologie je možná jen ve filmech záměrného kýče, který se zde však opět nekoná, jak jsme si řekli výše. 4) Jitka Kocurová hraje strašně a tak příšeřně se u toho kření, že její eventuální sexualita jde úplně do háje. 5) Když už nic, čekal jsem, že se Sandra Nováková alespoň znovu odhalí. Toto je snad její první film, kde se tak nestalo, čímž si film sám sobě ubral alespoň minimální potenciál. 6) Proč v každé takové české hovadině musí hrát Postránecký a Konvalinková? 7) Z camea Skameneho a Gotta mě doteď berou mrákoty. Nejde o pouhý výskyt, ale také o životní moudra, která scénář vložil Gottovi do úst. Zde by se dalo při troše dobré vůle najít alespoň jedinou přesvědčivou scénu, neboť jsem nabyl dojmu, že takové hovadiny Gott běžně sděluje i mimo place. 8) Nemohu si pomoci, ale bez Jitky Zelenkové po boku mi přijde Míra Nosek minimálně poloviční:-) 9) Kdo, kdy a proč skládá tak příšernou muziku? 10) Jde o film s dosud absolutně největší mírou product placementu. Zboží, firmy a služby koukají na diváka z každé scény, docela by stálo za to dát si tu práci a veškeré tyto vsuvky spočítat. To by však předpokládalo, že se na tohle dílo člověk znovu podívá, což odmítám. Výsledek = jednoznačný odpad. Mohu po tomto desateru jinak? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Sváteční předvelikonoční večer nemohl být korunován zásadnějším filmovým počinem, který dokonale ukazuje stav našich filmařů. Oni by opravdu měli vyjet mimo Prahu a podívat se jak lidi žijou a přesvědčit se, že za flašku šampáňa z karlovarskýho hotelu někteří lidi vyžijou i týden. Tyhle jednovečerní hi-society telenovely jsou fakt únavný. Navíc Filip Tomsa hraje takovýho tupouna, že mu nikdo na světě nemůže fandit ani omylem. Kocúrová a Nováková by možná byly jediným důvodem, proč bych se díval, ale zrovna mne nějak nebavily (asi stárnu já nebo ony). No a tak nezbylo proč film sledovat a po hodině jsem zmáčkl tlačítko STOP...20% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Peníze kazí charakter, to nám chtěla říct tahle rozplizlá moralitka, no jo, jen pozor, chlapče, aby se z tebe nestal druhý Tiger Woods, páč golf je sportem zákeřných bab a floutkovských chlapců. Takže mi z toho vycházejí jen dvě pořádné -erotické- scény (i když ta druhá byla falešná jako celý ten příběh) a Bohumil Klepl. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Film je hloupý, předvídatelný. Některé pasáže působí tak nastrojeně, že to těm hercům prostě nevěřim. Co tam sakra třeba dělal ten kluk na motorce. Postava trenéra by byla lepší, kdyby celou dobu zůstal jak na začátku. Pak nějak vyměkl. Co ta ženská z agentury viděla na číšníkovi, že mu dala šanci? Vždyť ho před tím viděla jen jednou odpálit? No nic. Alespoň jsem to dokoukal. To ale není moc chválihodný. ()

mythbuster 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připadal jako hodinu a půl dlouhá reklama na všechny možné firmy v ČR. Jinak klišovité až hrůza, hl. herec p. Tomsa je mi silně nesympatický, Kocurová nemá ve filmu vůbec co dělat snad krom odvážných scén( ty kozy byly dobrý:D ) sečteno a podtrženo to byla snad jedna z nejdelších 90- ti minutovek v mém životě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (SONY_)
  • Pojem „veni vidi vici“ znamená „přišel jsem, uviděl jsem, zvítězil jsem“. (SONY_)
  • Na obalu DVD je chybně napsáno, že hlavní postava (Filip Tomsa) pochází z Prahy. Skutečným rodným městem Honzy je Ústí nad Labem. (Brůny)

Reklama

Reklama