Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

castor 

všechny recenze uživatele

Vyzrálé francouzské drama není tak emočně vypjaté a komplikované jako americký remake (který jsem na(ne)štěstí viděl dřív), přesto má řadu superlativ v podobě kamery nebo atmosféry. Jasně vystavěný příběh navíc těží zejména z hereckého umění obou hlavních představitelů Vincenta Lindona a Diane Kruger – a právě Kruger výrazně zastiňuje Elizabeth Banks v americké verzi. Jinak je ale francouzský předobraz zbytečně rychle odvyprávěný (mrzí to zejména při přípravě celého zoufalého plánu), tím pádem několikrát hupsne přes hranici uvěřitelného. Zaoceánská verze byla sice typicky americká, ale zato nápaditější, hravější, vzrušivější, přístupnější a až na pár mrknutí na diváka i uvěřitelnější. Navíc se celým filmem linul i onen nejistý opar, jak to vlastně s onou vraždou bylo (Francouzi to naopak vyplácli hned na začátku, což mi přijde jako velká škoda).. přes všechny výtky za 4*.. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Po sústave mnou videných poslabších komédií z Francúzska (Král Guillaume, Co vtip, to mrtvola...) som sa na tvorbu z tejto krajiny začal dívať cez prsty. Našťastie prišiel vynikajúci krimi thriller "Nevinná" a všetko dal zase do poriadku. Vynikajúci nárez od začiatku až do konca mi nedovolil ani odísť na záchod a Francúz ma až do konca držal v hrsti. Na postave Juliena je pekne znázornené, čo všetko je schopný urobiť človek pritlačený k múru, keď je páchané neprávo na jeho blízkych. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

V prípade, že by bolo v podtitule tohto filmu napísané „Natočené na základe skutočných udalostí“, zjedol by som to autorom aj s chlpami. Frantíci to s krimi drámou vedia a tento kúsok netočili žiadni profesionálni amatéri. Od strhujúceho úvodu divákovi nedoprajú ani jeden timeout, pričom veľkú poklonu si zaslúži viac než skvelý Vincent Lindon. (Odchod na toaletu sa nezaobíde bez použitia tlačidla play/pause). Nebyť príliš „filmového“ záveru, tak spokojnosť nadobudne až obludné rozmery. Neostáva nič iné, len doporučiť. Štyri diamantové hviezdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekde medzi kinom a televíziou. Nižší rozpočet ale nemusí hneď znamenať nevýhodu, aj keď ide o útekový triler, sľubujúci vysoké napätie. Tvorcom sa vydaril pomerne originálny scenár, ktorý diváka vtiahne do deja a drží hlavným postavám palce až do konca. Americký remake je lepší, ale to je spôsobené hlavne vyšším rozpočtom. Režisér sa nebojí ukázať Diane vo väznici aj úplne bez make upu, inak je samozrejme vždy nádherná a sympatická:). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Cavayé vysvetlil zápletku a motiváciu na natáčanie filmu: "Chceli sme nakrútiť skutočný ľudský príbeh o obyčajnom človeku, ktorý robí mimoriadnu vec, pretože čelí justičnému omylu. Film hovorí aj o odvahe – hovorí, ako prejavujete odvahu v závislosti od situácie. Napríklad vo Francúzsku boli aj dobrí ľudia, ktorí nešli do odboja proti Nemcom.“ (Arsenal83)
  • Režisér Fred Cavayé vybral Diane Kruger do role Lisy kvůli její kráse. Usoudil, že to udělá její postavu při tak těžké životní zkoušce silnější. (HappySmile)
  • Skladatel Klaus Badelt se k projektu připojil až v pozdějším stádiu. Prohlédl si film spolu s režisérem, aby zjistili, kde je potřeba vložit hudbu. Badelt shledal, že film funguje dost dobře i bez hudby, Cavayé však usoudil, že Badeltova práce, která byla nahrána v londýnských studiích Abbey Road, zvyšuje intenzitu a emoce ve scénách a dává jim novou hloubku. (HappySmile)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama