Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem znal jen jedinečnou intelektuální diskuzi nad Biblí... "Tahle kniha je pro mě teda literárně nevyvážená. Ona je ze dvou zcela neadekvátních částí... jedna je tlustá a stará a druhá je tenká a nová. A my během tý starý čekáme na hrdinu, on nepřichází... a ta nová je jenom vo něm! A to je ta aviváž. ...která je jednou z mých nejoblíbenějších komediálních scének. Teprve nyní jsem se však dostal k celému záznamu a musím říct, že přes jeho velkou podivnost, se mi vlastně i v celku hodně líbil. Hlavně výborný rozhovor mezi řidiči náklaďáku a autobusu. "No, čoveče, barák teda zrovna moc né, víš." A i zbytek je hodně divně vtipný. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sklepáci nikdy k mým favoritům nepatřili. Pravda, na živo jsem je nikdy neviděl a znám je spíš z jejich televizní a filmové tvorby. Na Hřmění jsem se ale podíval s chutí a velkým očekáváním (díky zdejšímu hodnocení), které ovšem zůstalo z velké části nenaplněno. Jen jsem se utvrdil, že jejich humor mě po většinu času míjí. Ano, kritika Bible je skvělá, ale ten zbytek je o poznání slabší a některé výstupy jsou z mého pohledu spíše trapné než vtipné. Zčásti sice dokáži pochopit jejich přijímání jako klasiky, přesto ode mě Hřmění více než tři hvězdy nedostane. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Geniální skladba zcela nesourodých scének, které v krátkých 28 minutách nabízí skutečně jedinečnou zábavu. Perfektní je podání písně, kterou ocení všichni, kteří mají rádi country western hudbu music a především ti, kteří přijeli na představení vlastním truckem...Vy truckeři mi budete lépe rozumět než Vy netruckeři... píseň v podání chlapáckého truckera Macháčka Jack Jak. Výborný je rovněž taneční výstup Davida Vávry a samozřejmě diskusní kritický pořad, ve kterém je pseudointelektuálsky rozebírána kniha, která se minulý týden objevila na pultech knihkupců, totiž bible... ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Divadlo je něčím na hony vzdálené televizní zábavě nebo filmu. Jednoho večera jsem náhodou zahlédl na CT2 tento krátký snímek divadla Sklep. Bylo to opravdu nečekaně příjemné a pozitivní. Obecně v TV jsou takováto vystoupení o dost slabší než naživo, jelikož působení herců na diváka není přímé. I tak šlo o zdařilou porci zábavy. Závěrečná kritická diskuze nad Biblí je sice v kontextu vnímání duchovního světa hodně drsná, ale pro lidi beroucí to s nadhledem, neskonale vtipná a originální. Lidi, choďte do divadel. Takové věci je nutno vidět živě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jsem se párkrát nezasmál, ale bránice mi zrovna ve švech nepraskala, což mě dosti zarmoutilo, neboť jsem to pří pohledu na zdejší hodnocení prostě očekával. Závěrečný kritický rozbor Bible jsem neshledal zdaleka tak úžasným. Dovedl bych jej vymyslet vtipněji, troufám si tvrdit. Mnohem vtipnější mi přišla úvodní část, kde se potkaly dvě autíčka. Hudební vložky byly totálně o ničem. S hodnocením tady nebudu určitě bláznit. Viděl bych to na takové tři. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama