Reklama

Reklama

Paříž, když to hoří

  • Česko Paříž v letním parnu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hollywoodskému producentovi Alexanderu Meyerheimovi (Noel Coward) rychle dochází trpělivost. Jeho scénárista Richard Benson (William Holden) už přes 19 týdnů pracuje na novém filmu, a stále není s to ho dokončit. Benson si ve skutečnosti užívá života v luxusním pronajatém pařížském apartmánu, flámuje, nezřízeně popíjí, navštěvuje kasina, ale ze scénáře zatím nenapsal ani čárku. Za dva dny je ovšem termín odevzdání a producent Meyerheim si scénář ve městě pod Eiffelovou věží vyzvedne osobně! Richard si proto najme písařku, půvabnou Miss Simpson (Audrey Hepburn), a hodlá jí scénář nadiktovat z hlavy. Je ostatně už zvyklý takhle pracovat vždy, když jde opravdu do tuhého. Tentokrát ho však napadají jen samé nesmysly a vymezený čas se zatím neúprosně krátí. Tady už pomůže jen jediné - nechat pracovat svou fantazii a celou filmovou zápletku si ve dvou prožít na vlastní kůži. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Značne otravná variácia (chce to byť pocta alebo paródia?) na Novú vlnu, ktorú (asi pre pomalších) asi päťkrát aj spomenú. Okrem toho je to veľmi dlhé a napriek "hravej" povahe často zapadajúce do stereotypu a nudy. Vďaka bohu aspoň za slušnú dvojicu Hepburn-Holden, bez ktorých by to bolo už asi neznesiteľné. 5 / 10 ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skoro bych se vsadil, že na počátku tohoto snímku byla táž scénáristická bezradnost, kterou věrohodně znázorňuje. Mimo ni v něm jsem v něm zhola nic nepostřehl. Nepochopím, jak režisér, který natočil tak skvělý film jako Book, Bell and Candle, mohl spáchat něco tak konfekčního, co nedokáže nic víc než zkrátit život. Obsazení Audrey Hepburn je podobně jako u jiných slabších snímků matoucí: pokaždé ji čekám zářící, moudrou a bdělou, jakou také zpravidla bývá, ovšem ostří jejího postřehu tupí hloupým příběhem, neproměnnými banalitami a schématy. Sabrina ani Odpolední láska však pokleslou naivitou ani hloupostí nemohou pařížskému hotelovému strádání konkurovat. Serendipity, oh really? ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Pomalu rozvíjející se příběh dvou scénáristů, kteří spolu vymýšlejí děj budoucího filmu. Celý snímek je vlastně postavený na představivosti a z divákovi strany hlavně na trpělivosti. Dalo mi celkem práci se do děje dostat tak, aby mě začal bavit. Originální film s nadměrným množstvím fantazie, šarmantním Holdenem a až příliš zasněnou Hepburn. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Je letný čas a život je sladký. Raňajky budú u Tiffanyho a nálada je povznesená." Neobyčajný, ani nie film o filme ako skôr scenár o scenári. Ten je vyšperkovaný do detailov, keďže 90% filmu stojí práve na ňom. Zvyšných 10% je "len" ilustračný doplnok, čo znie chabo, ale v podaní Hepburn&Holden, ktorí šlapú na 100% je táto časť nepostrádateľná. Komu sa už navyše dostal do rúk nejaký ten scenár a mal možnosť vidieť jeho štruktúru, veľa pasáží dokáže doceniť viac ako obyčajný laik. Čo sa týka hercov, šarmantný Holden podáva obdivuhodný výkon a Audrey... Audrey je proste Audrey - nádherná ako vždy, dlhé vlasy, krásny úsmev, najkrajšie oči a tá najsladšia angličtina. Jediný vhodný konkurent, ktorý sa opovážil zmerať si sily s jej krásou bolo mesto Paríž a aj napriek jeho krásam a charakteristickému kúzlu, tento boj prehralo. Smútiť ale netreba, Audrey čo sa (okrem iného) krásy týka, neprekonalo nič a to pekne dlho. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rychlokurs psaní scénářů a svádění v podání Holdena a Hepburnové je bizarní komedie o filmu ve filmu, která si střílí z různých filmových klišé, dělá narážky na předchozí hereckou kariéru hlavního páru a občas se úplně utrhne ze řetězu a překvapí diváka vodopádem absurdit a nesmyslů, které jsou roztomile hravé a odlehčené. Například málokdo by čekal na projížďce v Bouloňském lesíku dvojici číhajících rudokožců nebo křehkou Hepburnovou jako střelecké eso v dvouplošníku._______ Film se nebere moc vážně a svědčí mu to. Dočetla jsem se v jednom článku, že když se spolu po letech v tomhle filmu opět sešli Holden a Hepburnová, kteří za sebou měli v osobním životě docela pohnutou aférku, už prý z nich ta vášeň dávno vyprchala a nedokázali ji ani zahrát na plátně. Nevím, kdo ten článek napsal, ale musel se novinařině vyučit v ústavu slepců. Od téměř prvního okamžiku, kdy do hotelového pokoje vchází Hepburnová jako písařka, aby nonšalantnímu Holdenovi přepsala zatím neexistující scénář, je jasné, kudy se bude příběh ubírat. Jestli dokáže svádět líp on svou sebejistotou a mírnou přezíravostí, nebo ona svoji něžností a očima, ze kterých jí občas vykouknou pořádní rarášci, to už nechám na vašem zhodnocení. /7. 7. 15./ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Gabrielle (Audrey Hepburn) a Richard (William Holden) počas tancovania na skladbu "That Face" (naspieval Fred Astaire) posunú stranu scenára ležiacu na koberci. Neskôr je však na svojom pôvodnom mieste. (TheRoller)
  • Wiliam Holden byl zamilován do Audrey Hepburnové a v průběhu natáčení se jí neúspěšně dvořil. (Mikino00)

Reklama

Reklama