Reklama

Reklama

Paříž, když to hoří

  • Česko Paříž v letním parnu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hollywoodskému producentovi Alexanderu Meyerheimovi (Noel Coward) rychle dochází trpělivost. Jeho scénárista Richard Benson (William Holden) už přes 19 týdnů pracuje na novém filmu, a stále není s to ho dokončit. Benson si ve skutečnosti užívá života v luxusním pronajatém pařížském apartmánu, flámuje, nezřízeně popíjí, navštěvuje kasina, ale ze scénáře zatím nenapsal ani čárku. Za dva dny je ovšem termín odevzdání a producent Meyerheim si scénář ve městě pod Eiffelovou věží vyzvedne osobně! Richard si proto najme písařku, půvabnou Miss Simpson (Audrey Hepburn), a hodlá jí scénář nadiktovat z hlavy. Je ostatně už zvyklý takhle pracovat vždy, když jde opravdu do tuhého. Tentokrát ho však napadají jen samé nesmysly a vymezený čas se zatím neúprosně krátí. Tady už pomůže jen jediné - nechat pracovat svou fantazii a celou filmovou zápletku si ve dvou prožít na vlastní kůži. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Mol 

všechny recenze uživatele

I'VE GOT AN IDEA! FIRST GOOD ONE I'VE HAD IN FOUR MONTHS. NO, THAT'S NOT TRUE. A FEW WEEKS AGO I HAD AN IDEA TO GIVE UP DRINKING, BUT IT DIDN'T PHOTOGRAPH! Ou, to bylo hodně špatné. Audrey moc nemusím, za to Holden je pašák. Bohužel, film byl strašná slátanina, i když chápu co tím chtěli dokázat. Dobře to fungovalo například ve filmu Muž z Acapulca s Jean-Paul Belmondem. Tenhle film jsem si pouštěl na třikrát a ani po kouskách jsem to nedokázal vydržet dokoukat. Nudné, nemasné a neslané, jak se říká. Jedna hvězda za snahu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skoro bych se vsadil, že na počátku tohoto snímku byla táž scénáristická bezradnost, kterou věrohodně znázorňuje. Mimo ni v něm jsem v něm zhola nic nepostřehl. Nepochopím, jak režisér, který natočil tak skvělý film jako Book, Bell and Candle, mohl spáchat něco tak konfekčního, co nedokáže nic víc než zkrátit život. Obsazení Audrey Hepburn je podobně jako u jiných slabších snímků matoucí: pokaždé ji čekám zářící, moudrou a bdělou, jakou také zpravidla bývá, ovšem ostří jejího postřehu tupí hloupým příběhem, neproměnnými banalitami a schématy. Sabrina ani Odpolední láska však pokleslou naivitou ani hloupostí nemohou pařížskému hotelovému strádání konkurovat. Serendipity, oh really? ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Tato satirická taškařice je koukatelná pouze pro fanoušky rozkošné Audrey, která je v Givenchyho róbách opět magnetem každé scény a sarkastického Holdena, který i přes svoje alkoholové obcese během natáčení vypadá na plátně stále sexy. Vzájemná chemie obou hvězd je naprosto úžasná. Škoda, že jim to pár let předtím v reálu neklaplo. Paříž v letním parnu je naivní a praštěný zmatek, ale s tím pohledným párečkem a s vychytáváním citací z jiných filmů se jím dá vcelku pohodově proplout až do klasického finále. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

40 % - Nebýt Audrey, tak jsem to snad nedokoukal (to ne, já filmy z principu nevypínám:-) Po všech stránkách (s výjimkou Audrey:-) (Pod)průměrný film, romantika bez romantické chemie, osud hlavních postav mě vůbec nezajímal, stejně jako vyprávěný příběh, konec bez gradace. Pro obdivovatele Audrey asi povinnost, ale pro ostatní nezáživná záležitost. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Neviem, koľkokrát som sa stala svedkom toho, aby dvaja hlavní predstavitelia dokázali zachrániť priemerný, ničím vynikajúci dej. Predpokladala som, že takto divadelne rozohratá partička v jednom byte bude príliš nudná, ale to by v nej nesmeli hrať herecká esá minulého storočia, ktoré do toho dali všetko. Krásna Audrey je stelesnením duchaplnosti a sviežosti, William ani na chvíľu nestratil šarm a entuziazmus a viem si živo predstaviť, že pri výbere iných hercov by ten film zďaleka nebol tak čarovný a zábavný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Scéna spomínajúca Draculu sa nakrúcala ako posledná. Musela byť skrátená, pretože William Holden (Richard Benson) rozbil jeho nové Ferrari a potreboval dlahu. (TheRoller)
  • V době, kdy byl Holden na léčení, chtělo studio natáčení zrušit úplně. To vyřešil režisér Quine tím, že k natáčení přizval Tonyho Curtise, s nímž natočil několik scén. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • Nakrúcanie skončilo len dva dni predtým, než sa začal filmovať ďalší film Audrey Hepburn, Šaráda (1963). (TheRoller)

Reklama

Reklama