Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (412)

Marze 

všechny recenze uživatele

Remake oproti originálu s vynikajícím Charlese Bronsonem z roku 1974 nepřináší nic nového. Pusťte si spíše originál. Hororové metody se zlověstnou hudbou a dlouze připravovanými situacemi. Politická korektnost - ti zlejší jsou bílé rasy. Jsou zde stopy humoru jako když si ničema hledá na internetu jak zacházet se zbraní. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Původní Death Wish: ztrápenej taťka si pořídí bouchačku a jde si frustraci z nepřiměřený kriminality vyřizovat na vlastní pěst. Kontroverzní morálka příběhu o zločinu a trestu byla v podstatě nadčasová a byť byl výsledek vlastně jen takovým slušným béčkem s fajnovou atmosférou pouliční špíny, dosáhl bezmála na kultovní status. Remake: tradiční revenge střílečka, kde jde fotr vykosit trýznitele svý rodiny. To je docela odvážnej krok - původní okoukanej námět byl nahrazen ještě okoukanějším! Na pytel je i titulní postava, jelikož přerod z nekonfliktního doktůrka na vraždícího superterminátora je věrohodná asi stejně, jako papoušek ara za polárním kruhem. Do toho laciný gore momentky a zoufale nevyužitej vliv sociálních médií (jedinej náznak nečeho novýho proti originálu). Trapný béčko (zase - přestávam věřit, že by ze sebe Roth někdy vypotil nadprůměr). ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey tentokrát ne jako architekt ale doktor. Což není na škodu. Bruce Wllis místo Charlese Bronsona je důstojnou náhradou - následovníkem. I když jde o remake, tak o remake zdařilý, přizpůsobený dnešku. Člověk si říká, že v USA je těžko zvolit rovnováhu mezi právem na použití zbraně a regulaci zbraní. Původní přání smrti jsem viděl, ale na hodnocení bych potřeboval reprízu. ČSFD Projekce, která mne překvapila lokací místo Cinestaru Cinema City. Ještě, že ty kina nejsou daleko od sebe. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Päťdielna séria filmov bola o váženom občanovi, ktorý znepokojený stavom zločinnosti a neschopnosťou oficiálnych orgánov v tomto smere konať, vytiahne potom, čo zločin naplno zasiahne jeho rodinu, zbraň a strieľa všetkých násilných asociálov a zločincov večerného veľkomesta. V sutočnosti propagovala vlhký sen všetkých militaristov a bojovníkov za spravodlivoť, ktorí sa nevedia dočkať chvíle, kedy legálne a naplno vytiahnu z pivníc a trezorov svoje pušky a pištiole, a vybavia si to s grázlami po svojom. Problémom je, že sa radi postavia do role sudcov aj exekútorov v jednom. Bruce Willis pod režijnou taktovkou skúseného, no veľmi priemerného hororového tvorcu Eli Rotha v tejto tradícii pokračuje.Zhruba v rovnako kvalitatívne podpriemernom výsledku, akým sa vyznačovali jednotlivé Bronsonovky. Military lobby a ultrapravičiari sa bavia, divák už menej. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vincent D'Onofrio hraje z celého ansámblu nejlíp, ovšem jeho postava je paradoxně úplně zbytečná. Stejně jako Johnu Travoltovi jsem i Brucovi přál nějaké pořádné akční stéblo, za které by se zase mohl vydrápat na nějaký slušný stupínek, ovšem jeho chirurg svérázně vystupující proti bezmocnosti zákona je jen udýchanou vzpomínkou na jeho skvostná 90. léta. Chicago platí za město s nejvyšší mírou kriminality v USA, Willis se tak denně na operačním sále setkává s důsledky vysoké zločinnosti, až to zásadně poznamená i jeho život. Má totiž pěknou ženu i dcerku a docela plný sejf. Že by se po fatálním násilí na vlastní rodině trápil, necítíme, že by mu s vyšetřováním docházela trpělivost, také ne. Žádný sociální komentář nečekejme, ani přispění k debatě o zpřísnění či regulaci držení střelných zbraní. Prkenný Bruce prostě začne páchat „dobro“, žádné pochybnosti to v něm nevyvolává, vlastně ani moc nechybuje, protože okolí mu tupě nahrává. Včetně policie, která něco rozehraje, pak se ovšem odmlčí, aby v závěru vše jen posvětila. Pitomé, jak jen scénář Joea Carnahana může být. Když už, pokusil bych se, aby výsledku nechyběl nadhled. Ovšem chybí. Vůbec to navíc nepůsobí temně nebo špinavě, akce se většinou odehrává bez nějaké solidní choreografie. Eli Roth je možná užvaněný hororový nadšenec, ale víc platí za mizerného vypravěče. Výsledek přesto dokázal udržet mou pozornost, ovšem ty 3 hvězdy nejsou nijak silné. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní postava Paul Kersey (Bruce Willis) nosí na zápěstí švýcarské hodinky značky Panerai, konkrétně Panerai Radiomir. Jedná se o nejznámější model, který byl původně navržen pro italské námořnictvo. (Pepy)
  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)

Reklama

Reklama