Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby Úwe netočil filmy za výtěžek z jódlování na Octoberfestu, vypadalo by to přesně takhle. Naprosto rutinní Bollovina, u které jen zdejší nezletilí mentálové nedští tolik síry, protože jim to nějaký dvanáctiletý gayfriend na Assbooku lajknul s tím, že to bude genyjálňý byják. Nedá se tomu upřít asi pět naprosto genitálních vtipů, nicméně zbytek je řídký, hnědý maglajz z hlavy chorého sběratele insignií Wehrmachtu. A taky nechápu, proč se tady všichni rozplývají nad nějakou hnusnou Němkou, když jasná, nově vycházející hvězda mých masturbačních fantazií je jednoznačně Péťa Seržant ♥, kvůli které bych neváhal vytáhnout i moly prožranou uniformu SS a ukázal ji, co všechno se dá na kluzišti vyvádět s násadou bajonetu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prvotnímu hypeu jsem v tomto případě naštěstí úplně nepodlehnul, takže nemusím být příliš zklamaný. Iron Sky je sympatická zábavná hříčka, nic víc. Nejméně problematicky film nakonec kupodivu funguje jako nenáročná béčková sci-fi blbina určená na videotrh. V případě, že tvůrci chtěli za ono pozlátko béčkové měsíčně-nacistické podívané zcela vážně skrýt ambiciózní politickou satiru, nedá se hovořit o úspěchu. Jako ony tam nějaké náznaky jsou ... ale celkově to svým satirickým vyzněním připomíná přinejlepším průměrnou středoškolskou úvahu na téma "světová politika a její neduhy". Snaživé, ale současně příliš přímočaré a povrchní. Jako parodie pak Iron Sky selhává především v tom zásadním bodě, že téměř vůbec není vtipné (neplést si zábavnost s vtipností). Palec nahoru, ale jen mírně, do žádných závratných výšin. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Totální blbina, kterou jsem ani chvíli nebral vážně a možná díky tomu jsem se u ní skvěle bavil. Ať už nepřetržitá kanonáda vtípků cupovala amíky, nácky nebo žánrová klišé, snad pokaždé to byla trefa do černého. Dostala mě variace slavné scény Hitlerova výbuchu, nacistické stroje, ultimátní propaganda i scény na jednání u kulatého stolu. Ať už šlo o společný útok mírových družic nebo si vzal slovo korejský zástupce. Je to absurdní, jízlivé, plné nápadů, ulítlé v pojetí, ději i dialozích. Je to zábavné, svižné, ani vteřinu se to nebere vážně, a je na tom vidět, že si s tím vším finští hračičkové opravdu vyhráli a nenechali se omezovat žádnými pravidly ani logikou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tie baby sú tam dole nejaké vyholené, vyzerajú ako malé dievčatká. Majú tam len taký malý knírek ako náš Fuhrer..." Táto sci-fi paródia má zaujímavý dej s žijúcimi nacistami na mesiaci. Aj keď je to trocha na hlavu (paródia, bratu...) celkom mato bavilo. Z témy sa určite dalo vyťažiť oveľa viac, ale i tak ma to potešilo. Ako píše Big Bear na svoje si prišli hlavne milovníci hry Wolfenstein a ja sa k nim radím. Humor tu je, ale chcelo by to ešte viac. Pobavila ma scéna návštevy kina na film Diktátor s Ch. Chaplinom kde nacistka výjde z kina zlomená po zistení, že film má viac ako 6 minút! Trochu nevyvážené, ale skvelý nápad mnohé zachraňuje. Režisér filmu sľuboval , že natočí film o cestovaní v čase a atentáte na Hitlera. Bože, zasyp toho fínskeho blázna peniazmi nech sa do toho pustí! 60%. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • V roli finského vyslance v sídle OSN se objevuje producent filmu Tero Kaukomaa. (Conspi)
  • Nacistická invaze na planetu Zemi začíná v 5. 45 hodin ráno, ve stejný čas, kdy německá vojska obsadila Polsko a rozpoutala tak druhou světovou válku. (Conspi)
  • Námet na film sa zrodil v hlave režisérovho kamaráta, ktorému sa snívalo, že počas jazdy na bicykli mu na chrbte sedel Adolf Hitler a čosi mu kričal do uší. Zobudil sa s presvedčením, že musíme natočiť niečo o nacistoch z Mesiaca. (gogo76)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama