Reklama

Reklama

Burn-E: Světlo galaxie

Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
USA, 2008, 8 min

VOD (1)

Burn-E je další z řady pixarovský kraťasů, tentokrát je součástí bonusů DVD a Blu-ray disků filmu Wall-E. Sledujeme svářecího robota Burn-E, který se snaží opravit anténu vně vesmírné lodi. Zůstane tam ovšem trčet, a to kvůli hrajícímu se páru Eve + Wall-E. Burn-E se ale zavřenými dveřmi nenechá odradit a snaží se dostat zpět do Axiomu - luxusního plavidla obézních lidí, avšak tím jeho peripetie nekončí... (Mertax)

(více)

Recenze (115)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce rozšírenie božského animáku Wall-E. Príbeh malého nešťastníka Burn-Eho, posadnutého poriadkom a čistotou, sa odohráva v univerze daného filmu a rozširuje jeho hlavnú dejovú líniu o známe udalosti videné z odlišnej perspektívy, pritom ale má svoj vlastný príbeh (niečo na spôsob tretieho Levieho kráľa). Audiovizuálne dokonalé, z pointy som šiel do kolien. Platí však to isté, čo pri Monsters a.s - pokojne to mohlo byť súčasťou pôvodného animáku. (85%) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"There, there."     Výborný bonus k môjmu obľúbenému animáku WALL-E (2008). Ide o akýsi minipríbeh zváračského robota BURN-E, ktorý prebieha na pozadí hlavného príbehu WALL-E. Má parádnu sci-fi atmosféru (s milými odkazmi na slávne sci-fi diela), úchvatnú animáciu, príjemný humor a vtipnú pointu na záver. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Burn-Eho sem si všimnul už v původním filmu a tenhle kraťas je přesně to, co dělají komixy, hry, romány a podobně universu Star Wars, i když zde je pravděpodobně motivace jiná, než expandovat vesmír okolo Wall-Eho... Já mám triviální příběhy o nedůležitých v mnohem větším světě rád, je nás tu totiž spousta... ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Už WALL-E se mi naprosto vryl pod kůži a tenhle kraťas je pro mě takovou třešničkou na dortu. To, že se kraťas odehrává souběžně s hlavní dějovou linií člověka nutí si říkat, co všechno se mohlo dít na ostatních částech té obrovské lodi plné robotíků :-) velmi povedené a zábavné... brrrnn-ííí!!! :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten sci-fi háv animovanému filmu prostě sluší a jsem rád, že se Pixar pustil do toho, že dělá kraťasy v podstatě ke všem svým filmům, protože minimálně tak dá bonus s oblíbenými postavami. Dobře, tady jsou ty oblíbené postavy vedlejší, ale BURN-E má velmi dobrý náběh na to, se oblíbenou postavou stát. Problém s tímhle filmem je v tom, že je celkem důležitá znalost filmu "VALL-I", jinak některé ty scény nemusejí dávat moc smysl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Výtah, kteý veze Burn-Eho ven, je označen LV-426, což je označení pro planetu ve Vetřelcích. (HappySmile)
  • "BURN-E" znamená Basic Utility Repair Nano Engineer (základní utilita na opravu v nano inženýrství). (HappySmile)
  • Burn-E je krátký filmeček vytvořený Pixarem speciálně jako bonus na DVD filmu Vall-I. (HappySmile)

Reklama

Reklama