Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krvavá,Ostrá,Oldschoolová Gangsterka, kterou jsem si parádně užil od začátku do Konce díky skvělé Technické stránce a perfektních přestřelek! Ve filmu jsou Perfektně vyvážené postavy jako nevázaný hlavní hrdina Malone, který má dvě oblíbené věci: chlast a rvačky! Sexy,krásná Evelyn, která se pokouší pomstít jejího mrtvého bratra. Obrovskéj Vazoun Boulder,který se nemůže rozhodnout zda být Bad Guy či dobrák. Charismatický Zloduch či Půvabná Asiatka jmenující se Mauler, milující ostré Hračky a nakonec Zápalkář,který vždy vykládá lehkomyslné,moudré projevy a bláznivé filozofie podobající se JOKEROVI z Temného Rytíře! ()

sud 

všechny recenze uživatele

S velkou mírou nadsázky se dá říct, že takhle nějak by mohla vypadat spolupráce Quentina Tarantina (případně Guye Ritchieho) s Milošem Macourkem :-). Nepříliš ambiciózní, na nic si nehrající, přesto velmi zábavné, stylové a hravé. Nebýt spadlého řemene v poslední třetině, nejvyšší hodnocení by jej neminulo. 75%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je akčňák podle mého gusta. Žádné zbytečné kecy, žádné zdržování se nějakou vatou, prostě jedna akční scéna střídá druhou a děj se odehrává a dopředu posouvá v nich. Kdyby takhle točil Tarantino, tak by mě ty jeho filmy i bavily, protože tohle hodně sází na (povedený) vizuál. A tady s tím určitě problém nemám, v tomhle žánru nikdy moc o děj nešlo a i tak tu aspoň nějaký je. Dost mi sedlo i to, že si to neláme hlavu s tím, kolik lidí tu zemře a že to má nejednu scénu záměrně absurdně vtipnou. Sice ne vždy to úplně funguje a z Maloneho občas vypadne i krapet trapnější hláška, ale jinak jsem se u toho překvapivě dost bavil. A o nic jiného tu ani nešlo. 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Luxusní úvod a postavy napsané tak, že nevadil ani nehrající Thomas Jane, protože to za něj v pohodě obstarali Hutchinson a spol.. Jenže to bylo v tomhle pokusu o noir vše, co stálo za řeč. Neříkám, že některé hlášky neměly něco do sebe, stejně jako se našly sekvence, které uvíznou v paměti, ale dohromady to prostě nešlapalo. Proč, to je otázka. Je to škoda, protože tahle záležitost se mohla stát kultovní.60% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pseudonoirové béčko s lákavým obsazením z tradice černých románů, potažmo podle nich vzniklých filmů přejímá především styl, který zintenzivňuje do podoby komiksové fantazie na téma drsných soukromých oček, svůdných žen a zvrácených záporáků. Komiksová rovina není zajisté náhodná, jak nasvědčují plakáty filmu, které nepokrytě sázejí na kopírování barevné palety a ikonické sošnosti Millerova "Sin City" (ve filmu nechybí ani asijská vražedkyně, jejíž specialitou jsou chladné zbraně všeho druhu). Úvodní syrová přestřelka nastaví divácká očekávání, ale bohužel se posléze dostaví už jen tlachání plné směšně velkohubých vulgarit a CGI plameny. Paradoxně se jako nejvítanější osvěžení žánru ukáže nikoli galerka vyšinutých protivníků hlavního hrdiny, nýbrž burleskní linie s hrdinovou matkou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)

Reklama

Reklama