Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl z Honkytonk Mana i nadšený, protože má skvělou kameru, uvěřitelné herecké výkony, sympatické postavy, zaujal mě i příběh a celý ten film pro mě měl dost podmanivou atmosféru. Je to zajímavý obraz doby hospodářské krize v USA, který je ale překvapivě celkem příjemný, nabízí nejednu vtipnou (býk) nebo silnou (Red mluvící o své minulosti) scénu, dobře se na něj dívá a nudil jsem se u něj minimálně, tudíž plusů má pro mě hodně. Asi bych fakt byl nadšený a skutečně k tomu nechybělo málo. Jenže to by ten film musel mít pořádně promyšlený scénář (protože chování postav ne vždy dává smysl a taky mi vadilo, že děda z příběhu v jedné části prostě zmizel a co s ním bylo dál se nedozvíme) a hlavně by musel mít jinak udělaný závěr, protože to, co dokázal ten film po celou dobu budovat, pokazil vyděračský závěr, který je jak z většiny filmů o smrtelně nemocném. Vůbec to téma mi tady nesedlo (protože mě nezajímá), ale zároveň sem patří, protože tuberkulóza tehdy byla dost rozšířená, že... I tak to šlo podat realističtěji a bez vydírání. Čisté čtyři hvězdy tomu nakonec dám, protože si jen ten film jednoznačně zaslouží a většinu času se mi líbila docela hodně, ale své mínusy má a kvůli nim si nejsem jistý, jestli bych si to někdy pustil znova... Ačkoli teď už vím, že jo. Silné 4* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chtiac nechtiac som bol nútený aj v tomto prípade jedne hviezdičku vziať. Nie je to zlý film, ale aj na druhý pokus prešiel mimo mňa. Zaujala ma v podstate iba ústredná skladba a k všetkému ostatnému, čo sa dialo na obrazovke, som nepocítil žiaden vzťah. Videl som niekoľko lepších filmov o nenaplnenej veľkej životnej túžbe. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Honkytonk Man je v Eastwoodově herecké filmografii  naprostý unikát, jako režisér se pouštěl do různých témat, ale road movie v rytmu country a bluegrassu rovněž nezapadá. Melancholická balada o nenaplněných snech jednoho tuláka, jejichž naplnění by možná svět ochudilo o jeho píseň života.  Náladovka, kde jsem struny  trochu déle ladil, ale v závěru mi přece jen vyšel krásný akord ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se narodil pro role všemožných tuláků. Ať už má u boku pistole nebo kytaru, tak mu to náramně svědčí a sluší. Dokázal tak udělat z road movie, která by byla nanejvýš průměrná, velice solidní divácký zážitek. Velice příjemný výlet na divoký západ do doby, kdy už přestal být divoký. Vůbec nesouhlasím s nominací na zlatou malinu pro nejhorší píseň. Naopak se mi ústřední píseň moc líbí, vždyť má neuvěřitelně chytlavou melodii. Těžko říct, zda si kluci strkali své šulínky jinam než se mezi homosexuály sluší a poškodili si tak sluch, ale nedovedu si jejich nominaci jinak rozumně vysvětlit. Nahlédnutí na hospodářskou krizi z pozice pouličního zpěváka je velice zajímavé. Dojde na loupeže, zatčení a sexuální zaučení nezletilých, které si člověk tehdy mohl koupit za dva dolary. Dnes už si člověk musí za pohlavní chorobu řádně připlatit (co tak vím z doslechu). V závěru se trošku zbytečně tlačí na vlnu sentimentu, ale jinak by to asi nebyl Clint Eastwood. Lepší 3 kousky. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nevim, nevim, pořád nevim, jestli mám dát tři nebo čtyři. Mám rád Clinta, dám čtyři, ale bude tam jedno velké ale. Tím je prostřední část filmu, která skutečně tak nějak zaostává za zbytkem. Přijde mi, že Clint tam chtěl dát hodně žánrů, nejdřív je to taková road movie, potom komedie, ke konci zase čistý drama. Ale Eastwood umí ždímat emoce, ale ví, kdy skončit, takže to neni nic lacinýho a na konci by to mohl být prostě solidní doják, ale to Eastwood zaplaťpánbůh nedopustil. Sice country nemusim, ale uznávám, že sem nějak sedlo. Jinak herci byli v pohodě, ale žádnej nevyčníval. Clint si to svý odehrál, jeho syn mu přihrával a je to takový příjemný. Prostě film o boření americkýho snu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Clint Eastwood jako Red Stovall ve filmu zazpívá písně „When I Sing About You“, „No Sweeter Cheater Than You“ a „Honkytonk Man“. Na originální soundtracku k filmu je ještě písnička „In The Jailhouse Now“, kterou s Eastwoodem zpívají Marty Robbins (zahrál si v malé roli jako Smoky), John Anderson a David Frizzell. (Rominator)
  • „Postava Reda Stovalla je jakási koláž. Je to směsice Hanka Williamse, Reda Foleyho, Boba Willse a všech dalších country zpěváků, kteří se rádi napili whiskey, život trávili na cestách a nakonec sami sebe zničili,“ popsal jednu ze svých nejzajímavějších rolí Clint Eastwood. (ClintEastwood)
  • Honkytonk Man je dost možná ten nejskromnější a nejméně nákladný film, který Eastwood pro studio Warner Bros natočil. Zároveň jde o jistý projev shovívavosti ze strany vedení studia vůči Eastwoodovi, který tak dostal šanci natočit tento neobvyklý opus, který dopředu neměl příliš velké preference na kasovní trhák. Vedení studia se však jejich trpělivost a prozíravost vyplatily a Eastwood jim svými filmy přinesl do budoucna obrovské zisky. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama