Reklama

Reklama

Profesor George Falconer (Colin Firth) je vyschlou řekou. Po smrti svého dlouholetého partnera (Matthew Goode) nemůže přijít životu na chuť. Nezvedá telefony, zůstává v kontaktu pouze s jedinou kamarádkou (Julianne Moore) a svět se pro něj stal jen nepříjemnou rutinou. Každý den začíná s jedním cílem: nějak jej protrpět do dalšího. Dnešní den ale bude jiný. Všechno to skončí a nebo znovu ucítí smysl a chuť do života. Single Man režiséra Toma Forda, původně módního návrháře stojícím za oživením značek Gucci a Yves Saint Laurent, je příběhem o lásce a osamění, zdánlivě bezejmenných okamžicích a záblescích smyslu života. Filmově nádherné zpracování „padne“ jako na míru šitý oblek. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (550)

eileen 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu kvalitní film, ve kterém se Colin Firth objevil, jen si říkám, jestli už nadosmrti bude hrát homosexuály :-)). Ale teď k filmu. Jde o pohled do života člověka- homosexuálního profesora George F., který ztratil vlastně jediného opravdu blízkého člověka a celý děj se odehrává v jednom dni, ve kterém se George pokouší zprovodit ze světa a současnost se prolíná s jeho vzpomínkami z minulosti. Film není ani tak vyjímečný dějově, to už tu opravdu párkrát bylo, ale svým zpracováním, co se týče výtvarného pojetí, střihu, nádherné hudby a hlavně skvělého herectví hlavního protagonisty, který si podle mě toho Oscara tady zasloužil. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jak se vypořádat se svou krizí středního věku? Stačí o ní natočit film. Tohle není adaptace Isherwoodova románu v pravém slova smyslu, ale filmová verze kopírující v obrysech život a nálady Toma Forda. S děsivou přesností vycizelované a vyšperkované k obrazové dokonalosti působící dojmem, že toto dílko vytvořila ruka člověka pronásledovaného obsedantně kompulzivní poruchou. Katalogové až na půdu a symetricky přesné. Ale i přes jistou míru vykonstruovanosti nečekaně příjemné, dojemné a atmosférické. To estetické vnímání světa, přeci jen někdy není na škodu. Zřejmě jsem si vybral svojí povrchní chvilku pro tento rok. [MFF Karlovy Vary 2010] ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

One man show v podání Colina Firtha. Naprosto a bez debat. Emociálně naprosto vyčerpaný profesor po skončení dlouholetého vztahu, který pro něj znamenal naprosto všechno. Tak rád by všem řekl o sobě pravdu, ale tahle společnost na to ještě není připravena. Bude, ale rozhodně ne v roce 1962. To až o hodně let později. Dnešní den, ten rozhodne všechno, možná ho zvládne, možná ne.... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Moje tolerance vůči estetice šedesátek má svou hranici a ta byla zase jednou výrazně ohrožena. Co na tom, že Firth je dokonalost sama a Julianne dokáže přesvědčivě splynout se všemi epochami historie...? Smyslné obrazy bývalého módního návrháře oscilující mezi pop artovými plátny a dusivou sexuální frustrací tehdejší generace, sice mají cosi do sebe, ale v tomto případě by méně mohlo být více. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý snímek. Je hrozné, když někdo ztratí to, co ho celý život naplňuje. Colin Firth předvedl opravdu úchvatný výkon. Úplně jsem se do něj vžila stejně jako do celého děje, který mě pohltit a nutil mě zapojit mozek. Julianne Moore je pro mě ohromná herečka, která mě vždy upoutá a něčím překvapí. Škoda jen, že tam Matthew Goode moc nebyl. Jediné co bych vytkla je ten nejmenší chlapský zadek co sem kdy viděla, který vlastní Nicholas Hoult, který byl extrémně přeslazený - což je mínus. Něco mi tady chybělo, nevím co, možná nějaká větší akce, nebo trochu jiná atmosféra, ale i tak kvalitní film. A ještě musím pochválit vynikající konec! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • George (Colin Firth) sa v rozhovore s Kennym (Nicholas Hoult) zmieni, že v minulosti užil drogu meskalín a dopadlo to tak, že si oholil jedno obočie. Niečo podobné sa skutočne stalo režisérovi Tomovi Fordovi. (jofffo1)
  • Dům, ve kterém ve filmu George Falconer (Colin Firth) bydlel, se v prosinci roku 2012 prodal za 1 395 000 amerických dolarů. (sarinka)
  • Colin Firth je jediný britský herec ve filmu, který hraje britskou postavu (George). Jeho amerického partnera Jima a studenta Kennyho ztvárnili britští herci Matthew Goode a Nicolas Hoult, zatímco jeho britskou kamarádku Charley si zahrála americká herečka Julianne Moore. (Martinibaby)

Reklama

Reklama