Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív. (rodo)

(více)

Recenze (219)

cariada 

všechny recenze uživatele

Podobný sci-fi mám rád, tady svět zaplaví jakýsi rostliny co vyřeší problém se znečištěním palivy . Jenže k tomu nastane meteorický záblesk kdy většina populace oslepne (velice mě to připomíná film Slepota), ještě před tím aktivista vyhodí na farmě trifidů proud a rostliny se rázem ocitají na svobodě a díky tomu, že to jsou chytré organismy tak utíkají a vypouští smrtelný jed, Lidstvo je decimováno slepotou ,ale taky samo sebou neboť si neví rady co dělat. Ty co vidí se nechtějí starat o slepé což se jim nedivím, jiný zase trvají na tom , že se starat musí a tak tu vznikají různé skupiny co přežívají a bojují mezi sebou. Do toho je tu pár jedinců co se snaží zabránit trifidům decimovat už tak z decimovanou lidskou populaci. Ps- poněkud jsem si říkal, proč tam vlastně ty trifidi jsou když oni nemají na svědomí tu slepotu, ale meteorický roj (záblesk). Vlastně jsou tu spojeni dvě hrozby, kteří zdecimují lidstvo. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zbytecna adaptace o kterou nikdo nestal a nechtel. 3. verze genialniho romanu a ja navzdy, volim c.2.😉 Kvalitni obsazeni, to nezachrani. V tomto pr., ne. EdaS to vystihl. Sympatické je aspoň to, že všechny 3 verze jsou britské a kdo jiný by měl právo si to podělati v 1. a 3.př., než oni svého autora? ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Jako zpracování knihy strašné - všechno, co je v knize, je ve filmu stonásobně zramatizované, bohužel naprosto zbytečně. Kniha je strašidelná a uvěřitelná, film je typická apokalypsa s rodinnými hodnotami a záchranou na poslední chvíli. Škoda, protože o vraždících kytkách toho moc natočeného nebylo - a to, co bylo, stojí za prd (viz Stalo se). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám spíše z nostalgie a úctě ke knižní předloze. Film je naprosté typické televizní béčko. Jak už někdo napsal, atmosféra ušla a trifidi nebyli vůbec špatní, ale prostě Jason Priestley, jako Brandon z Beverly Hills 902 10, co by zachránce slabých a nemohoucích + další desítky věcí, které prostě neseděly, nemůžu skousnout. Ještě, že jsem filmu nevěnoval nijakou extrémní pozornost a nemůžu si tak stěžovat na ztrátu času při jeho sledování. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Dvě za poměrně dobrou vizuální stránku, ale to opravdu přivírám oči nad tím, jak je to podané. Ve srovnání s knižní předlohou děs běs. Nejvíc směšné mi přijde, že z pěti milionů Londýňanů se po Záblesku stane hrstka v ulicích se potulujících slepců. Takhle bych si to teda opravdu nepředstavoval. No, 4/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je inspirován knihou „Day of the Triffids“ od anglického spisovatele Johna Wyndhama. (StrYke)
  • Scény v sídle náboženské společnosti se ve skutečnosti natáčely v Nemocnici svatého Kříže ve Winchesteru. (Terva)
  • Joely Richardson, která hraje Jo Playton, je ve skutečnosti dcera Vanessy Redgrave, představitelky Durrantové. (pavlikv)

Reklama

Reklama