Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když se někde dočtu, že se točí remake nějakého hodně známého snímku, vždycky se mi zježí zbytek vlasů na hlavě. Nejinak to bylo i v případě "Footloose", který díky svižné, chytlavé muzice a nenapodobitelném stylu osmdesátých let, kdy jedním z rozhodujících faktorů byly právě hity těch nejznámějších hvězd pop-music, klipové pojetí a mlaďounký Kevin Bacon v hlavní roli problémového mladíka. Snímek se tehdy stal velice známým neřku-li kultovním všude na západ od našich hranic. Měl všechno to, co jsem uvedl výše: správný "feeling", báječnou ústřední píseň Kennyho Loginse, zapamětihodnou scénu honičky traktorů a úžasný taneční výstup Kevina Bacona v opuštěné hale. Až v souvislosti s uvedením nové verze "Footloose" prolomil Bacon informační embargo a práskl na sebe, že měl během tanečních scén dubléra...Námět nám zůstal až na pár maličkostí jako že se vše odehrává v současnosti, úplně stejný. Méně známí herci v hlavních rolích proti zákazu tance revoltující mládeže jsou příjemným osvěžením. Staré dobré fláky z osmdesátých let, které se zasloužily o věhlas původního filmu nechybí a pro ty mladé diváky, kteří o originálu nikdy neslyšeli, se příběh Rena MacCormacka bude líbit. Jenom upozorňuju, že film nestojí a nepadá na hudebně tanečních číslech, ale na prosťounkém příběhu jedné vzpoury studentů proti hloupým zákazům... ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Málo tance i zpěvu, Quaid má charisma, Juliane je kočička s erektivním pohledem, ale Wormaldovi nevěřím ani slovo a tančí prostě málo na to, aby mu to člověk odpustil. Brewer je mistr práce s blues a jižanská atmosféra mu jde, ale tenhle film má řídký scénář bez nápadu, který by prostě zachránilo je dostatek laciných vábniček a ty se nekonají... 60% ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Přišel si o někoho? Tancuj! Nevíš, co se životem? Vytancuj to! Našel si někoho s kým bys chtěl být? Zatancuj mu!...Ne tak debilní jak High School Musical (2006-2008) ale Let's Dance (2006-2010) nesahá ani po kotníky...až na styl tance, ten rozhodně zaujme, což je na 113 minutovou stopáž zatraceně málo... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kycovite, pribehem i stylem natoceni. Tanecni filmy mam rada a jen diky tem par tanecnim scenam ty 2*, ale kvalita tech scen byla mizerna, kyc proste vladne vsemu, od tragickeho osudu hlavniho hrdiny, ktery se z neznameho duvodu zamiluje do priserne namyslene a protivne holky, pres prvni polibek v zapadu slunce samozřejmě opřeni o auto... A celkove nesympaticka ustredni dvojice... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Film měl původně režírovat Kenny Orgeta. Odstoupil ale kvůli výši rozpočtu a kreativním neshodám. (oje)
  • Film je venovaný pôvodnému režisérovi Footloose (1984) Herbertovi Rossovi. Nielen v záverečných titulkoch, ale aj policajt, ​​ktorý zastaví Rena, má na menovke „H. Ross“. (Arsenal83)
  • Linka "Let's Dance" sa nakrútila na 20 záberov. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno