Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální thriller. Hru jsem hrál, komiks četl a film i přes mírné nedostatky bavil. Jen škoda že ze Sheridana udělaly ženskou, byl jsem zvyklý na chlapa. Nicméně Film nepostrádá napětí(a že na začátku jsem byl solidně napjatej), tak i přes to všechno každej kdo komiks četl nebo hrál hru, nemohlo prakticky moc překvapit. Přišlo mi že tvůrci se snažily dát do filmu něco co překvapí i člověka který už s XIII má něco společného. A to bohužel moc nefunguje, pár změn fakt filmu moc neprospělo. Dále tu máme herce, Dorff je skvěle zvolená volba a je to sympaťák. Režisér film zvládl prakticky na výbornou, jen opravdu by pomohlo udělat víc změn než jen to že změní pohlaví prezidenta, či místo pláže udělá zasněžené údolí. Ale za mě dobrý. ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film to není špatně natočené, ale málo platné, jde o kopírák ze scénáře od Bournea, je to utahané, tři hodiny jsou moc, a co je nejhorší, při tak malém počtu postav si myslím každý zkušenější divák domyslí v prvních minutách, kdo za vším stojí a kdo je číslo jedna, takže chybí i jakýkoliv moment překvapení. Akce je rozložena po třiceti minutách něco málo něčeho, ale nijak oslnivě akční scény natočeny také nejsou. Celkově tedy spíše podprůměr, i když řemeslo je znát, že tvůrci umí. Ale jen řemeslo nestačí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zastřelením presidentky USA začne adaptace komiksu XIII z politického prostředí, který natočil režisér Duane Clark. Ve filmu jsou použity "přívětivé barvy" a pěkný hudební doprovod. Ponořte se do příběhu muže, který nemá ani zdání co udělal a jak se jmenuje. Film je o dvě hvězdy lepší než celá trilogie o Bourneovi. Tedy alespoň mně tento snímek vtáhnul do děje rychleji a lehčeji. Bůh stvořil bolest a ta slouží jako varování, že něco není v pořádku. a ještě jedna moudrost z filmu: Jediné na co lidé zareagují je teror, dáte jim do srdcí strach a nechají vás dělat všechno, cokoli, aby je to ochránilo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu je něco tak úžasného... o půl 2 ráno zjistím, že to má ještě druhý díl, tak se na to dívám až do 3. ALE ... co ten smysl pro detaily?! Dyť mě z toho hlavního hrdiny zas děláte terminátora a přitom stačilo jen trošku ubrat. Nemůžu v takovém filmu tolerovat, aby s devítkou v ruce zlikvidoval celou vojenskou základnu, přestože oponenti mají samopaly s kolimátory a laserovými zaměřovači. A takových kravin tam samozřejmě bylo víc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama