Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek dobrý hudby nemůžu jinak: Když někdo něco pojmenuje - rock, očekávám rock. A ne vyblitej pop - viz závjer. Příběh má jinak naštěstí dost dobrých zápletek a postav, takže po shlédnutí nemáte chuť zabít každýho, kdo v tom filmu řekl slovo - Rock. Nakonec spíš průměrná záležitost, která se škole Rocku nemůže (NIKDY) rovnat. 3* ()

waits 

všechny recenze uživatele

Takováhle hudební záležitost pro teenageři mě neuráží, i když osobně pochybuju, že by třeba čeští náctiletí byli nadšením bez sebe z Davida Bowieho a kultovního NY klubu CBGB (já jo, dokonce jsem stihnul jeho návštěvu v době, kdy jel naplno, ale pro mě ten film nebyl:)). Obě slečny jsou k nakousnutí a Graff do děje co chvíli pustí nějakou slušnou vypalovačku Velveti, Peter, Bjorn and John , takže jsem se bez většíhé odporu nechal unést až k finále. Ucházející pop předvedou i samotní aktéři s muzikantkou Aly Michalkou v čele (velmi dobré Someone to Fall Back On nebo I Cant Go ON, I Go On). Celkem příjemná podívaná ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Atmosféra střední školy si mě poměrně získala, postavy jsou též sympatické (ať už více či méně), výběr hudby řekněme zajímavý a poslouchatelný. Občas to malinko hapruje v tempu a v šíři výrazů hlavních hrdinů, ale myšlenková linka je poměrně uvěřitelná a i když se pak všichni změní tak, jak by si "americký" divák přál, tak i přes to je to koukatelný a dosti zábavný hudební film o looooserovi, který za to vlastně tak ani nemůže, že jím je (až na to děsivé afro na hlavě). Plus sympatická děvčata v podobě Alyson a Vanessy. 8/10 v rámci žánru rozhodně, pokud nemáte rádi Bowieho, tak to bude zřejmě horší (možná spíš pokud ho rádi máte :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existuje padesátiprocentní šance, že jsem hlavní pointou nějakého vtipu." Býval jsem nesmělej týpek s bigbítem v uších, kterej snil o starší kamarádce jako Charlotte a sexu s rošťandou typu Sa5m. To bylo nějaký to desetiletí před natočením Rocku ze střední. Tehdy by to pro mě byl neskutečnej zážitek a s pěti hvězdama bych neváhal. Jenže teď už nejsem cílovka, takže mi hrdina Will trochu připomíná idiota, holky by se o mě musely poprat a ta hudba je pořád celkem v pohodě. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s příjemnou "nejen rockovou" muzikou nahlížený pohledem loosera Willa (hudebního nadšence), který po přestěhování navštěvuje novou školu, kde poznává tajemnou uhrančivou Sa5m a hudebnici o pár let starší Charlottu. Will se stává manažerem Charlottiny kapely, kterou pojmenuje Nemůžu jít dál, půjdu dál, ta se připravuje na tzv. Bandslam. Právě muzika produkovaná touto kapelou je malinký škraloup. Je nereálné, aby kapela složena s x členů perfektně ladila na první zkoušce (i z patra zahraná hitovka na Bandslamu bez předchozího zkoušení je scénáristický úlet) Ale tohle nemůže zkazit výsledné pohodové naladění během celého téměř dvouhodinové počinu, při kterém jsem se ani na chvíli nenudil. Nezapomenutelných scén je tu pro mě několik - Návštěva Willa a Sa5m už zaniklého legendárího punkového klubu CBGM, školní práce na téma představení toho druhého či první polibek (ať už s Charlottou či Sa5m)... Sice zatím nedávám plný počet, ale v budoucnosti se na tenhle malý velký film znova podívám, to vím jistě... Podobné filmy - Zábavný park, Nekonečný playlist Nicka a Norah, Vyfič... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Charlie Saxton absolvoval konkurz na roli Buga v den svých narozenin. (becki_tu)
  • Vanessa Hudgens si zpočátku chtěla zahrát Charlottu. Nakonec dostala roli Sa5m. (Avalon820)
  • Když byla Vanesse Anne Hudgens namísto role Charlotty nabídnuta role Sa5m, zvažovala odstoupení z projektu. (Karlos80)

Reklama

Reklama