Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek dobrý hudby nemůžu jinak: Když někdo něco pojmenuje - rock, očekávám rock. A ne vyblitej pop - viz závjer. Příběh má jinak naštěstí dost dobrých zápletek a postav, takže po shlédnutí nemáte chuť zabít každýho, kdo v tom filmu řekl slovo - Rock. Nakonec spíš průměrná záležitost, která se škole Rocku nemůže (NIKDY) rovnat. 3* ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa začína slovami Dear David Bowie a v ktorom sa nakoniec David Bowie objaví... si v záchvate eufórie zaslúži 5 hviezd. Keď eufória pominie, postačia slabšie 4. Banslam je veľmi pohodový film o počúvateľnej hudbe, šmrncnutý komplikovanými medziľudskými vzťahmi, pričom postavy nie sú prepracované do hĺbky. Tie dve hodiny strávené pozeraním však boli veľmi príjemné. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Atmosféra střední školy si mě poměrně získala, postavy jsou též sympatické (ať už více či méně), výběr hudby řekněme zajímavý a poslouchatelný. Občas to malinko hapruje v tempu a v šíři výrazů hlavních hrdinů, ale myšlenková linka je poměrně uvěřitelná a i když se pak všichni změní tak, jak by si "americký" divák přál, tak i přes to je to koukatelný a dosti zábavný hudební film o looooserovi, který za to vlastně tak ani nemůže, že jím je (až na to děsivé afro na hlavě). Plus sympatická děvčata v podobě Alyson a Vanessy. 8/10 v rámci žánru rozhodně, pokud nemáte rádi Bowieho, tak to bude zřejmě horší (možná spíš pokud ho rádi máte :-) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych v tomto případě nebyl tak přísný. Film je určen především pro mladé publikum a tomu je podřízena (ne)sofistikovanost scénáře. Cílové publikum by mělo být spokojeno. Já bych v mladším věku byl, protože Rock ze střední nabízí příjemnou hudbu, nenásilnou vztahovku, jednoduché emoce a především má schopnost vyvolat příjemné chvění u srdce. Ještě mé soukromé plus: Vanessa Hudgens je slaďoučká. 70% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Role Lisy Kudrow skvělá! Jinak ale docela slabota. A divím se, že byl David Bowie ochotný se v něčem takovém objevit, protože z hudbeního hlediska to bylo taktéž poměrně slabé. Ať přemýšlím jak chci, kromě Lisy Kudrow mě tam vážně nic nezaujalo. Troufám si říct, že z "teenage filmů" je mnoho lepších. ~(1,8)~ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Charlie Saxton absolvoval konkurz na roli Buga v den svých narozenin. (becki_tu)
  • Konečné obsazení rolí se hodně lišilo od původních představ filmařů. Bena (Scott Porter) si měl zahrát Cody Linley a Willa (Gaelan Connel) zase Liam Aiken. (Avalon820)
  • Todd Graff trval na tom, že herci si musí odzpívat a odehrát včechny písně sami (kvůli realističnosti). Proto se také museli všichni herci začít učit hrát na hudbní nástroje. (Avalon820)

Reklama

Reklama