Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dare je psychologickou drámou nádherne rozpitvávajúcou priateľstvo troch študentov posledného ročníka strednej školy.
Alex je vystrašené úbohé a dokonalé malé dievča, naproti tomu Ben, je zatrpknutý osamelý outsider. Trojuholník dopĺňa Johnny, chlapec z prachatej rodiny, navštevujúci pravideľne svojho psychiatra.
Film sa zaoberá nielen stvárnením spoločenských konvencií a hierarchie študentov, ale najmä citlivosťou riešenia sexuálnej orientácie. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

atmen 

všechny recenze uživatele

Rozpor - toto je první slovo, které mě napadne. Na jedné straně zajímavě navzájem propojené drama, které sráží nevěrohodné (sexuální) chování některých postav (především Ben). Sexuální scény k filmům patří, ale zde na mě zapůsobily příliš šroubovaně a jejich cíl spatřuji, aby dostatečně šokoval nepřipraveného diváka. Ovšem natočit to obyčejně - znamená zapomnění. Takto natočeno dává prostor k určité nadčasovosti... Dalším krokem k prolomení lidské sexuality bude do budoucnosti zřejmě naturalistické zobrazení života dětí a mládeže na základní škole. :-) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Složité, teenagerovské, zmatené, emoční × americká děcka. Tak já nevím - komedie nebo drama. Takové docela šílené to bylo. Chudák Johny, ten z toho musel mít hlavu v pasti. Každá hlavní postava měla docela vážný problém. Buď zvláštní holka s velkým sebevědomím, nebo kluk, který si prošel coming outem a byl žárlivý, či Johny, který žil v nestálé divné rodině, chtěl přátelství a do toho se o něj přetahovali tyhle dva výše popsaní blázni. Závěr byl docela zvláštní, ale proč ne. Už abych měla po státnicích a obhajobách, moje komentáře se nedají číst.. ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Konec je tak vychytrale otevřený, že by mne upřímě zajímalo, co si to Ben s Alex za těmi dveřmi šeptali...co je šeptem, to je...znáte to...inu, alespoň jsem si konečně uvědomil, že teen párty u kámošova bazénu, když jsou rodiče pryč, kde jde jen o chlast a trochu toho sexu, jak to známe z méně ambiciózních komedií, jsou vlastně úžasně neškodnou záležitostí. Až mě hippie kamarádka mé přítelkyně pozve na zábavu s klukem, který na mě tak nějak divně kouká, alespoň budu vědět, že mám okamžitě sbalit kufry a vyrazit k přespolním příbuzným. A nevracet se. Rozhodně to nebylo zlé, ale pokud chcete indie film o teenagerch, dejte si raději Bellflower. Chytřejší z toho nebudete, ale užijete si to víc. A nejen proto, že v Dare nikdo nemá plamenomet... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čo sa prvých 40 minút zdalo ako možno vydarená romantická komédia zo školského prostredia sa nakoniec obrátilo v buznoparádu. Kučeravý Žid sa predbieha s frajerom árijského typu kto je väčšia homokláda. A pozor spojler, prekvapivo to vyhrá obrezanec, ktorý zhltne vtáka aj s príslušenstvom. Čisté vzrušo pre úchylov. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Popravdě na tohle jsem se podíval jen proto, že tam hraje Rooney Mara a já na ní byl zvědavý (líbil se mi její výkon v The Girl with the Dragon Tattoo). Nepatřím do cílové skupiny diváků, kterým je toto dílko primárně určeno (teenager s menšinovou sexuální orientací). Psychologické drama? To jako vážně? To by pak mohla být "psychologické drama" i každá latinskoamerická telenovela... Šup s tím do koše. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama